Startsida / Inlägg

Premiär för Drive to Survive säsong 5

av Anna Andersson

 Väntar du också på Drive to Survive säsong 5? Nu är datumet för årets premiär fastställt.

Netflix lanserar sin populära serie en vecka innan F1-säsongen 2023 startar i Bahrain den 5 mars.

Drive to Survive säsong 5
Här är förarna som inledde säsongen 2022  (AP/TT)

Netflix började att filma Drive to Survíve 2018. Då var inte alla stall med, Mercedes och Ferrari ansåg att det tog för mycket tid, men de ändrade sig snabbt. Succén var enorm. Redan till andra säsongen var de två tunga stallen med i serien som spelas in under en säsong och visas strax före  premiären av  nästa.

Det betyder att vi i Drive to Survive säsong 5 får följa säsongen 2022. Vi får se hur den senaste regeländringen påverkar stall, förare och publik. Vi lär också få se vad som hände innan Daniel Ricciardo lämnade F1 och Mick Schumachers kamp för att stanna kvar. Här är en genomgång av vad som kan tänkas visas under Drive to Survive 5.

Kanske får vi se hur Nico Hülkenberg hälsade på sin nya teamkollega Kevin Magnussen.

Det finns en chans att vi får hänga med bakom kulisserna på Max Verstappens makalösa säsong. Under säsong 4 ville han inte prata med Netflix, men den bojkotten ska han ha släppt i år. Förutsättning var att han ville vara med och påverka klippningen så att han konflikter och annan dramatik inte upplevs som överdriven

När är det premiär för Drive to Survive säsong 5?

Drive to Survive säsong 5 premiär Netflix den den 24 februari 2023, men redan nu kan du få ett smakprov med en liten trailer nedan. Det är också klart att F1 kommer att spela in Drive to Survive säsong 6 under årets säsong, 2023.

Var kan jag se Drive to Survive säsong 5?

Det är precis som tidigare streamintjänsten Netflix som visar Drive to Survive. Serien har varit en stor succé, framförallt i USA och starkt bidragit till det ökade intresset kring Formel 1. Drive to Survive produceras precis som tidigare av Paul Martin och James Gay-Rees, som producerade den Oscarsbelönade dokumentären om Senna.

Korta nyheter om F1

Williams är först ut att presentera sin bil, den 6 februari 2023. Den 13 ferbuari får vi se Aston Martin och McLaren. Den 15 februari är det dags för Mercedes på Silverstone. Just nu är det tre stall som inte lämnat några datum för sina presentationer av F1-bilarna till 2023.

Hela listan med F1-presentationer och datum finns här.

Sedan tipsar jag också om veckans F1-podd från Sportbladet, Plattan i Mattan, med den tidigare F1-mekanikern Charlie Häggstam. I en timme berättar han om livet i F1-depån, hur man tar sig till F1 som mekaniker och vad en F1-helg innebär.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB