Startsida / Inlägg

Är Romas fystränare problemet?

av Jennifer Wegerup

Carissima Kristina,

jag kan bara föreställa mig de berättelser du får höra, på Lampedusa. Kommer du ihåg när vi såg på den där middagen (mm, vilken salsicca-risotto!)  i Rom för några veckor sen, att vi pratade just om den ohållbara situationen? Dessa arma människor. Och samtidigt, hur det inte finns några enkla lösningar på den.

Som det ser ut just nu i världen  kommer ju flyktingströmmarna dessutom bara att öka. Jag satt på Charles de Gaulles flygplats i onsdags och såg tv-nyheter, i väntan på mitt plan. De fyra första inslagen handlade om krig: IS, Boko Haram, Libyen och Syrien. Det är oroligt, jag tänker mycket på det, vad som kommer att hända.

Vad gäller Feyenoord-fansens svinerier på Roms gator kan jag bara instämma. Jag pratade i går kväll med en vän i Rom som var på väg hem från jobbet och fastnade i trafikkaoset som matchen orsakade och han rasade över  just vandaliseringen vid Spanska Trappan. Vi pratade om hur det borde vara oacceptabelt med allt våld, all förstörelse, alla enorma polisinsatser som herrfotbollen medför. Självklart ska klubbarna, inte skattebetalarna, bära kostnaderna för såväl  huliganism som all bevakning och säkerhet.

Läser på Il Messaggeros sajt att Roms borgmästare Ignazio Marino är mycket kritisk även mot hur säkerheten kring matchen skötts, att där begåtts en rad misstag som gjort att Feyenoord-fansen fått härja fritt. Men det fråntar ju ändå inte dem skulden. Jag är urless på våldsamma män som förstör i fotbollens missbrukade namn.

Ja, du, om vi ska prata om själva fotbollen? Man undrar vad som hänt med Roma? Inte en seger på hemmaplan sen 30 november… Mina vänner och tv-kollegor ger fystränare Paolo Rongoni skulden, man menar att det varit för mycket skador och att spelarna är för dåligt tränare. Det diskuterades i hetsiga ordalag vid lunchbordet senast. Håller du med?

Jag minns när Zlatan spelade i Milan, andra säsongen. Då fick fystränare Daniele Tognaccini sluta. Sen tog  ju  Inzaghi som bekant tillbaka honom, när Pippo tog över som tränare. Nu pågår ju förnyelsen kring Milan-lab för fullt. Jag ska berätta mer om Milan snart, passade på att hälsa på i högkvarteret, när jag var i Milano häromsistens.

Ser fram emot att se ditt reportage från Lampedusa.

Sänder med några vykort från vårt Rom, att lysa upp den gråvita dagen med, för oss som är här i den svenska vintern.

IMG_2215

Breakfast with a view. Och en magisk bok, ”Boktjuven”. Rekommenderar dig den varmt, om du inte redan läst den?

IMG_2237

Tv-kontoret i Rom, där ju du också jobbat massor. Här producerade vi bland annat TVZ, under tre säsonger. Det är något visst med palmer utanför redaktionen, vero?

IMG_2222

Apropå semlor…Vi avslutade lunchen häromveckan med frappe, ville bjuda läsarna på en bild av dessa italienska karnevalskakor, typiska för februari.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB