Startsida / Inlägg

Il mio unico grande amore

av Jennifer Wegerup

”Dimmi perché quando penso, penso solo a te…”.

”Säg mig varför när jag tänker, så tänker jag bara på dig…”.

Ja Kristina, kan det bli mycket vackrare, än de första raderna i ”Grande amore”?

Du såg väl att om folkets röster avgjort så hade Italien vunnit Eurovision, inte Sverige? Jag förstår det, för hur skulle man kunna motstå en så mäktig låt och så dessa röster, gossarnas? Du har rätt i att det inte är så rätt, så trendigt, så utstuderat fräckt som det svenska bidraget. I Stockholm gäller det alltid att veta vad som är det nya, svarta. Och det blir lätt lite beige, tycker jag. Hela tillvaron. Ha rätt litteratur på nattduksbordet, gå på rätt ställen, säga rätt, tycka rätt. Hellre hett än rätt, tycker jag, däremot.

Kanske är det därför vi dras till Italien, till det icke perfekta. Vackert men nött och skavt och galet och oberäkneligt. Det är väl just där i livet man hittar den största kärleken? Den som är mot alla odds, mot allt bättre vetande? Den som förför en och förgör en men som man inte kan leva utan.

Hela fascinationen kring Italien ligger där, bortom turistmålen, den goda maten och kulturskatterna. I allt utanför ramarna, så diametralt motsatt det svala, behärskade, coola svenska. Och så, som sagt, språket. Att älska och bli älskad passionerat; ”piano” och ”forte”…

Den kärleken, galenskapen och passionen går igen också i fotbollen, inte minst i vårt Rom. Så visst räknar man ner timmarna nu, till derbyt? Trots frustrationen över den flyttade matchtiden. Som Rudi Garcia sa: ”Ska vi inte spela på tisdag, de har inte flyttat matchen igen?”.

Du har förstås sett de nya konspirationsteorierna? Om en uppgjord match, en biscottata. Att både Roma och Lazio tjänar på att spela oavgjort och såga av Napoli från chansen till CL-spel… Efter att Juventus besegrat Napoli i går räcker det ju med en poäng nu för Lazio för att de ska vara onåbara underifrån.

Ja du…Det där är ju en del av det italienska, konspirerandet. Jag upplevde 2-2-kaoset på plats under EM i Portgual 2004 och många av mina vänner är ännu övertygade om att Sverige och Danmark gjorde upp…

Jag tror ändå inte att det blir så i kväll, det kan mycket väl sluta oavgjort, men de lär spela för vinst. Varför skulle Roma inte försöka direktkvalificera sig till CL redan nu? Så mycket står på spel, så stora pengar, för båda lagen. Det blir en het kväll på jobbet, hur som helst.

Så, dags att ta en cappuccio till och varva upp. Var uppe 06.30 för Gomorron Sverige i SVT i morse.

Många derbykramar till dig, bella.

I kväll samlas all amore fansen bär i sina hjärtan för lagen, staden och fotbollen, på Stadio Olimpico i den mjukvarma italienska försommarkvällen i ett andlöst Rom. Grande amore…

IMG_4638

Frukoststund har guld i mun.

IMG_4627

Här brukar mina små amori leka. Favorithänget en eftermiddag i Rom.

IMG_4584

Vardag i Rom. Det gamla arkivet, en liten del av det, på tv-kontoret. Tiden F.Digitalisering.

IMG_4604Palmer utanför kontoret.

IMG_4712

Att köpa hem zucchini med blommorna kvar, för att sen susa hem på vespa genom Roms gränder till ett litet trångt kök och där laga en av favoriterna: fyllda zucchiniblommor. Amore också det.

IMG_5008

Buon giorno Svezia, Gomorron Sverige. Nyvaken efter SVT-soffan.

Vi hörs efter matchen, baci!

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB