Startsida / Inlägg

Paradiset i Palmoli

av Jennifer Wegerup

Carissima Kristina,

hoppas du har det lika fint som jag. Att du får vila och leva här och nu, så gott det går, i detta liv som blandar och ger. Tänka bort jobbet, försöka att bara dröja kvar i ögonblicket. Förutom mina nyhetskolumner försöker jag verkligen vara helt ledig nu, måste det, vill det.

Det var så underbart att äntligen träffas igen i Rom, du och jag och barnen. Vilken långlunch vi hade på Piazza Sant’Ignazio. Antipaston där rätt efter rätt bars fram, det kylda vita vinet, barnen som lekte i skuggan. Och sen vår långa sköna pratstund i de anrika salarna på Utrikeskorrespondenternas kontor, en kort promenad bort, med glass i hand, inköpt vid Fontana di Trevi.

Sen for du till Sverige och vi blev kvar i Rom med nära och kära. Heta, intensiva dagar med vår årliga pizzabagar-kväll med tv-gänget, barnen som fick spela in sina egna nyheter, besök i kyrkor och palats, glass när hettan blev för tung och sen sena middagar i Trastevere och hemma hos vänner alltid med Colosseum eller Sant Peterskyrkan som vackert upplyst kuliss i natten, på väg hem i natten.

Så, efter Rom for vi till vårt nyfunna paradis på kullarna i Abruzzo-regionen, på den östra sidan, ner mot Adriatiska havet, i lilla Palmoli.

Att vakna om morgnarna och slå upp de franska balkongdörrarna mot en fullkomligt svindlande utsikt. Att gå ut barfota med italienskt frukostkaffe i handen och se fjärilarna i lavendeln, höra humlesurret, känna dofterna. Barnen redan i poolen, dagen som inbjudande famn framför oss. Att sitta om kvällarna under en osannolik stjärnhimmel och se byarna på kulle efter kulle tända sin ljus mot natten.

Att ta emot älskade besök, bada, läsa, sitta i skuggan, söka solen, köpa ett lamm av bonden och få det tillagat med italiensk expertis av  kunniga, ömma händer. Skicka barnen att handla ägg, olivolja och vin och höra deras berättelser om kattungars och kaniner när de kommer tillbaka.

Dricka rosévin i skymningen och se ett vildsvin på håll i skogsbrynet, under de väldiga ekarna. Åka runt till små italienska byar och smaka lokala delikatesser, luncha när andan faller på och handla hem vattenmeloner stora som mindre luftskepp. Att åka ner till Vasto Marina och bada i havet, luncha med spaghetti och musslor och köpa kall granita på stranden till de små. Komma tillbaka på kvällen och äta middag på Castello Aragona med lika fin meny som utsikt över hav och land. Åka ner till tivolit och äta glass och strosa runt mellan karuseller och barer med il mare som ständigt vacker kuliss.

Längtar redan tillbaka, här vill jag sitta och skriva mina böcker, bara mina tankar och jag…Du skulle älskar det, nästa gång följer du väl med?

http://www.homeaway.se/semesterhus/p3571403

Du får ett fång bilder, och du ser ju vilken bild som äger…We rule.

Kram, buon’estate, hörs snart igen,

Jenny

 

IMG_6063

Hetaste korrarna i Rom.

IMG_6197

Att skåda undret. Så viktigt att ge barnen detta också, utöver sol och bad, att uppleva det med dem. Historien, skönheten, storheten. Phanteon, Rom.

IMG_6260

Sovrum with a view…

IMG_6446

I vår oas lärde sig lillasyster simma.

IMG_6374

Det vackraste av landskap. På väg till bonden nedanför oss, för lek och handling.

IMG_6451

Jag har haft sämre kontor att jobba på…

IMG_6351

Att vänta in skymningen och stjärnorna här, tillsammans.

IMG_6377

Il mare, finalmente…

IMG_6476

Älskade Italien…Middag i Gamla Stan i Vasto, på slottet.

IMG_6530

Lamm tillagat av bäste amore mio, dagfärskt från bonden.

IMG_6369

Och så kvällsdopp i skymningen, följt av midnattsdopp lite senare.

IMG_6511

Paradiset i Palmoli. Buona notte…

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB