YOLLIBOX

av Maria
 
 
 

Mina vänner, låt mig presentera er för YOLLIBOX som har en juvlig smak. Det kommer vara din vän i sorg, i glädje och varenda gång du tittar på film. Jag ger det max ett halvår och sen kommer alla att ha bytt ut ben and jerry mot denna frusna yoghurt med chokladsmak. Finns att köpa i vissa butiker, min kommer ifrån ICA i Larsberg.

 

 PS. glöm inte att det var här du läste om den först… 

 

 

Magdalenas Café

av Maria

Lützengatan hittar du en liten dörr till ett stor kafé. En trappa ner får du ta del av dagenslunch, gammal musik och tavlor på väggen som är till salu. Glöm inte att besöka Magdalenas Café i Karlaplan, framförallt deras sommaruteservering. 

 

 
 
 
 

Grapebulle

av Maria
Fredagsefterrätten var exotisk, näringsrik och mycket snabb. Namnet är okänt men jag väljer att kalla de för Grapebulle.

 

Du behöver för 2 personer:

1 Grapefrukt

2 äggvitor

3-4 tsk socker

 

Gör så här:

Dela grapen i två delar och skär ut fruktköttet, lägg i en skål.

Vispa äggvitan fluffigt och blanda i med fruktköttet.

Tillsätt sockret och blanda. Häll tillbaka smeten i skalen och in i ugnen i ca 10-15 minuter, 175°.

 

Servera gärna med andra frukter och strö över choklad. 

 

 

 

Brunch med stil

av Maria

En riktig somrig brunch med temat lila och Rawfood. På 30 minuter lyckades jag laga ihop allt, värt. Felisia, min granne, godkände recepten och här har ni skapelserna.

Äggröra:

Två ägg

4 msk vatten

krydda efter smak

 

Blanda och stek i kokosolja.

 

Kalkonrullar:

Fyra salladsblad

4 kalkonskinkor

Keso

Avokado

 

Fyll kalkonskinkan med keso och rulla. Servera med salladsbladen och  avokado.

 

Efterrätt:

250 g kesella

1 dl frysta blåbär

1 avokado

 

Mixa allt och toppa med färska hallon. 

 

Juice:

1 apelsin

½- 1 dl valfri juice

en liten bit ingefära

citronsaft

 

Mixa, mixa och mixa.  

 

                        

 

Sida 164 av 175