Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Ikväll är det Åby och Solvallas tur att hålla i V86-Xpress och vi får se en riktigt trevlig omgång. Många fina och intressanta lopp som ska avgöras. På dubbeln hittar vi en dansk dynamit som bara vinner tror jag, det är givetvis Frozen jag snackar om och han ska vara ute i tuffare lopp än detta. Jag tror att han är med i Harpers om allt går som det ska ikväll och han får vara frisk och skadefri. I det andra dubbel loppet garderar jag men chansar och plockar bort dem två mest betrodda. Har en roligare tipsetta som jag tror på. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

4 Frozen har en bra uppgift framför sig i den inledande avdelningen. Han har ingen riktig toppform men har fått två lopp i kroppen och jag tror han plockar hem detta om han är i 80% form. Han öppnar ganska bra och jag tror att många i loppet är väldigt nöjda med ryggen på 4 Frozen, speciellt på Åby där det finns open stretch. Jag tror han leder detta runt om och tycker han känns som ett väldigt bra singelstreck.

DD-2 (1640m auto)

5 Emil Tuffing får tipset i avslutningen, han får det för jag tror att Djuse kommer trycka av honom från start och han är väldigt snabba ut och sen tror jag han har väldigt bra chans att leda detta runt om. Han har fått ett lopp i kroppen och det tror gör honom ännu bättre ikväll, barfota och fint väder på Solvalla gör att jag tror han bli svårfångad från ledningen. 2 Let It Happen vann på ett bra sätt senast från ledningen, han möter tuffare hästar ikväll men skulle han få ett smyglopp då är han vass. 7 Victor A.U gör alltid bra ifrån sig i loppen och brukar vara med i segerstriden. Han tål lite tuffare upplägg och får han rätt ryggar då går ingen säker. Sista strecket jag plockar med är 9 Mellby Demon som har årsdebuten överstökad, han går säkert framåt med loppet i kroppen och skulle det blir bra tempo där fram då kan Jorma blåsa ner dem. Jag hoppar alltså över favoriten 4 Mellby Collector som jag tror är ute på för kort distans, visst han vann senast i årsdebuten men fick loppet serverat. Hoppar också över 10 Edge Boko som varit borta i ett år, han ska få ett lugnt upplägg och ska passar längre fram på säsongen.

DD-förslag: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4 Frozen

DD-2: 2,5,7,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Frozen

DD-2: 5 Emil Tuffing

Spelstopp för Dagens Dubbel är 21.40

Bästa V86-spiken: 4 Frozen (V86-7)

Bästa V86-draget: 5 Emil Tuffing (V86-8)

Spelstopp för V86 är 20.30

Har ni spelat en V86 eller DD? Diskutera nedan!

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB