Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Dags för V86-Xpress som delas av Åby och Solvalla ikväll. Det är en ganska svag omgång men det förstår jag när det är SUPER-TRAV till helgen. Jag har hittat omgångens bästa singelstreck i DD-1 och lutar mig mot denna. I DD-2 garderar jag favoriten då jag inte tror lika mycket på honom som övriga. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

1 Persos Smokie är enligt mig bästa singelstrecket på hela omgången ikväll, han har varit riktigt fin hos Robert Bergh och jag tror på toppchans ikväll. Han avslutade bra senast som tvåa och näst senast vann han efter en bra avslutning. Han öppnar ganska bra och skulle han få ledningen då blir han svårslagen. Skulle han få rygg på ledaren så tror jag fortfarande han är så bra att han spurtar ner dem på open stretchen. Det finns olika scenarion men vinnaren till slut är 1 Persos Smokie.

DD-2 (2140m auto)

2 Metallic Beat får tipset i avslutningen, han är lite svårbedömd efter sjukdom men jag tror att Björn har honom i fin författning och att han har bra chans att vinna direkt. Han öppnar ganska bra och när Björn vill till ledningen då kommer han dit, från ledningen är han svårtuggad och jag tror han kan leda detta runt om. Favorit blir 3 Tobacco som gjort två bra lopp på slutet och har bra form. Han har ett bra utgångsläge och skulle han få rätt resa då kommer han vara med där fram. 12 Cab Hornline gjorde årsdebut senast och avslutade bra. Med loppet i kroppen går han framåt och han tål att göra en del jobb själv i spåren. Givetvis drar utgångsläget ner chanserna men med rätt flyt så är han med. Ljusterös Kiss har bra form och kommer från ett riktigt formstall. Galopperade senast men gick bra efteråt. En rolig outsider som är lite streckad. 5 Ramboldo Jet gör ofta bra lopp men har svårt att sätta nosen först. Öppnar hyggligt och kan få ett bra slagläge. Sista strecket ger jag 7 Bonjour Shangri La som inte satt en hov rätt på slutet. Skulle hon få för sig att trava ikväll då har hon kapaciteten att vinna här.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Persos Smokie

DD-2: 2,3,4,5,7,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Persos Smokie

DD-2: 2 Metallic Beat 

Spelstopp för Dagens Dubbel är 21.40

Bästa V86-spiken: 1 Persos Smokie (V86-7)

Bästa V86-draget: 4 Royal Prince (V86-1)

Spelstopp för V86 är 20.30

Har ni spelat en V86 eller DD? Diskutera nedan!

Glöm inte att köpa in er på mitt och Niclas system till V75 på lördag. Trycker ni på länken nedanför så kommer ni direkt till bolaget.

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/454W-92GF-21456

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB