Startsida / Inlägg

DD-Tips Solvalla

av MLipovac

ÄNTLIGEN är det dags för världens bästa helg för oss travälskare, Elitloppshelgen! Idag står V75-finaler och Harper Hanovers på schemat och vilka lopp vi får se, är ruggigt taggad. Jag och kompisen Niclas har gjort våran podd som vanligt och idag har vi gjort ett system ihop också, ni hittar podden och bolaget längre ner på sidan. Jag koncentrerar mig på dubbeln här som vanligt. Jag har svårt att hitta ett singelstreck på dubbeln och väljer därför att gardera i båda loppen. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

Bronsdivisionsfinalen är nog det bästa loppet efter Harpers denna omgång, vilket fält vi får se. Jag tror att väldigt många har chans att vinna men på dubbeln får jag bryta ner till två hästar som jag tror mer på. Tipset går till Johan Untersteiner och 9 Bartender In som senast skulle få ett lopp i kroppen men svarade för en bra prestation och vann enkelt. Näst senast på Axevalla hade han lekstuga med konkurrenterna och mosade verkligen allt. Johan har sparat bakhovarna för att kunna plocka av skorna idag och han tror att han är bättre än vid starten på Axevalla. Det ser ut som att det kan bli körning från start och med bra startryggar så kommer han sitta bra på det direkt. Därifrån har han en ruggig speed att komma med och kan bli svår att stå emot. Dubblar med Björn Goop och 6 Heartbreaker V.S som svarat för riktigt fina prestationer i sina fyra starter för Goop. Han började med att vinna på övertygande sätt i dem två första starterna och i dem två senaste så har han gått bra. Näst senast spurtade han bra bakom Fossens Bonus och senast sparade Goop honom inför finalen. Nu plockar man av skorna igen och jag tror Goop löser en bra position för honom och då kan han vara vassast till slut.

DD-2 (3140m volt)

Dagens bästa lopp avslutar omgången och det är Harper Hanovers. Vi får se många riktigt starka hästar som kommer och kryddan är den franske gästen 14 Bird Parker. Han får dock inte tipset utan det får favoriten 11 Sauveur som imponerat i år, han gick i dödens och gjorde loppet år Your Hinness i Olympiatravet och fick se sig slagen till slut. Surt sa räven men Åke vill ha revansch och jag tror han kan få det idag. Han verkar vara hur stark som helst, distansen passar honom och han trivs på Solvalla. Han är med i segerstriden ute tvekan. 14 Bird Parker är bara fem år men har nästan 9 miljoner på kontot, han har stått i skuggan av Bold Eagle men jag minns när han galopperade i Prix d’Amerique och kom rykande fort till slut. Senast vann han mot riktigt tuffa hästar och han verkar kunna springa hur långt som helst. Får Verbeeck iväg honom felfritt i det svenska voltstartssystemet så tror jag han kommer vara riktigt jobbig att stå emot sista varvet. Måste också plocka med 13 Mellby Viking som var riktigt bra direkt i årsdebuten senast efter lång vila. Han fick visserligen ett bra lopp men prestationen var bra. Nurmos har siktat på detta lopp hela tiden och jag tror han gått framåt med loppet i kroppen. Springspåret kan ge honom en riktigt bra position och det kan vara avgörande. Ska säga att positionerna är viktiga såklart och det kommer att vara avgörande vem som drar fram vem.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6,9

DD-2: 11,13,14

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Bartender In 

DD-2: 11 Sauveur 

Spelstopp för Dagens Dubbel är 17.43

Bästa V75-spiken: 9 Windy Ways (V75-1)

Bästa V75-draget: 4 Salong (V75-2)

OBS! Spelstopp för V75 är 15.15

Har ni spelat en V75 eller DD? Diskutera nedan!

Jag och Niclas har som vanligt spelat in V75-podden, där vi går igenom vilka hästar vi tror på under dagen. Podden hittar ni här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-solvalla-285_79157

Vill ni dessutom köpa in er i vårat system, så följer ni denna länken: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/FXVQ- ACYX-21456

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB