Startsida / Inlägg

DD-Tips Örebro

av MLipovac

Örebrotravet står som värd för dagens V75 och vi får se en rolig omgång med många riktigt fina lopp. Jag koncentrerar mig på dubbeln här som vanligt och vi får se dagens bästa lopp på dubbel, det är Örebro Intn’l Stayerlopp som bjuder på några riktigt fina kanoner. Ni hittar min och kompisens podd längre ner på sidan och där kan ni även köpa in er på våra system. Häng med!

DD-1 (2100m auto)

I inledningen får vi se ett Silverdivisonsförsök där jag hittar mitt singelstreck, det är Timo Nurmos 2 Coldtown.Han öppnar ganska bra och jag tror att Jorma sitter i ledningen efter första sväng. Han var fin i årsdebuten när han vann och idag ska man plocka bort alla skor och det är ett plus. I ledningen har han vunnit elva gånger på tretton försök och det tyder på att han älskar den positionen. Det som oroar mig är att Jorma inte vunnit på V75 i år men idag är det dags att spräcka den tråkiga sviten. Kör bara Jorma!

DD-2 (3140m volt)

Dagens bästa lopp avslutar omgången och tipset går till en av mina favorithästar 12 Alfas Da Vinci. Han var sjuk senast och är ursäktad, hade han inte varit det då hade jag spikat honom på allt idag, men eftersom han var det då kan det saknas lite i honom. Han ska ändå räknas väldigt tidigt då han är ruggigt bra över distansen och har en ruggig spurt som biter bra sista biten. 13 Mellby Viking har varit borta en längre tid och gör årsdebut idag, han gjorde samma förra året och slutade tvåa i loppet. Han siktas till Harpers men jag han har kapaciteten att segerstrida direkt. Han har varit startklar ett tag men Timo har inte hittat lopp till honom. Han ska räknas tidigt trots vilan. 10 Opitergium har Robert Bergh hittat nya växlar på, han har varit riktigt bra och idag ska Bergh plocka av skorna och det tror han kommer ge riktigt bra effekt på hästen. Han trivs över distansen och ska räknas. 15 Oliver Kronos har varit ute i tuffa gäng på slutet från tråkiga spår och inte räckt till. Distansen klarar han och Örjan i sulkyn är ett plus. Från springspåret kommer han bra på det och kan avsluta vasst. Plockar också med två hästar på start och det är 4 Scampi och 1 Matchmaker As, båda är snabba ut och jag tror vi får se en i ledningen och den andra i ryggen. Den förstnämnde har Erik i sulkyn och är min favorit till att ta ledningen. Han kan gå i ett hårt jämnt tempo där och då kan det räcka långt. 1 Matchmaker As ska gå barfota runt om första gången i sitt liv och det kan ge ruggig effekt på vissa hästar, skulle det slå bra in på honom då kan han skrälla i avslutningen.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Coldtown

DD-2: 1,4,10,12,13,15

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Coldtown

DD-2: 12 Alfas Da Vinci

Spelstopp för Dagens Dubbel är 18.20

Bästa V75-spiken: 10 Windy Ways (V75-5)

Bästa V75-draget: 10 Queer Fish (V75-1)

Spelstopp för V75 är 16.20

Har ni spelat en V75 eller DD? Diskutera nedan!

Mina och Niclas V75-tankar kan ni höra i våran V75-podd. Den hittar ni här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-rebro-75_77559

Ni kan även köpa in er i våra system, via Pressbyrån Svava Uppsala på V75 Tillsammans: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/QJEK-MD55-21456

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB