Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

Åby bjuder på en av årets roligaste tävlingsdagar där landets bästa fyraåringar ska göra upp i Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal. Det kryddas också med Algot Scotts Minne där vinnaren får en biljett till Elitloppet. Jag har hittat omgångens bästa singelstreck i just det loppet. Omgången i övrigt ser spännande ut och jag tror det kan blir riktigt bra utdelning. Ni hittar DD-förslag längre ner på sidan och även V75-podden med mig och Niclas. Mot 7 rätt! 


Bästa singelstrecket

1 Spring Erom (V75-5) tror jag har en riktigt bra chans att ta sig till Elitloppet genom att vinna idag. Han har ett perfekt utgångsläge och han har visat att han kan svara ut riktigt snabba hästar från innerspåret så det tror jag inte blir något problem. Björn låter riktigt uppåt angående sin chans och jag håller med honom. Han har segrat i 10 av 14 starter från ledningen och jag tror han förbättrar den statistiken idag. Jag beställer spets och slut!

Näst bästa singelstrecket

1 Springfield (V75-6) gjorde ett bra lopp i uttagningen till Kungapokalen senast, han fick se sig besegrad av Deimos Racing och Dominion Beach och idag finns inga hästar av den kalibern. Han har sett riktigt fin ut i årets starter och han gav Rajesh Face en match näst senast. Nu möter han ett ”enklare” gäng och från bricka ett tror jag att han leder varje meter av loppet. Dem värsta motbuden har fått dåliga utgångslägen och jag förstår att han blir favorit, kanske lite för stor men vad gör det när han vinner? Kör Johnny!

Dragen

4 Topgear 8 Bottnas Commandeur (V75-2) är två måstestreck för mig i andra avdelningen. Den förstnämnde skrällde vi denna tiden förra året, han vann då under Elitloppshelgen till samma procent som nu. Han har fått några lopp i kroppen och jag formen börjar komma, kommer få en bra resa och kan ställa till med en överraskning igen. Den sistnämnda har verkligen höjt sig på barfota balansen. Tror att utgångsläget kan bli riktigt bra och då blir jag inte förvånad om Kaj sätter dit honom.

11 Zenit Brick (V75-3) var favorite senast och hade vunnit enkelt om han inte galopperat i sista sväng. Nu är han helt bortglömd till 6% och jag måste plocka med honom. Vet att det är Kontio från bakspår men löser det sig då har han kapaciteten att fälla alla här.

7 Dominion Beach (V75-7) är väll dagens skrik? Han var riktigt fin i första starten i Sverige och senast i uttagningsloppet blev han knappt slagen av Deimos Racing. Det snackas om utrustningsändringar idag och det är jätte intressant. Vad det blir vet bara Melander och det lär vi inte få veta precis innan loppet ska gå eller efter….. Någon ändring blir det och han måste med på lappen.

Spelstopp på V75 är 16.20


Dagens Dubbel-förslaget: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Springfield

DD-2: 2,4,7,10,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Springfield

DD-2: 2 Gareth Boko

Spelstopp för DD är 18.20


V75-podden med mig och Niclas hittar ni HÄR!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB