Startsida / Inlägg

V75-Tips Bergsåker

av MLipovac

V75-finaler som kryddas med E3-finaler på Bergsåker idag. Tycker omgången håller riktigt hög klass och det ser intressant ut. I E3 finalerna får vi se två favoriter som är obesegrade, är dom det efter idag återstår att se. Jag har varit inne på att singelstrecka Coin Perdu, men när han är över 70% så tvekar jag. Tror fler vill blanda sig i segerstriden i en final och det kan bli tufft för honom. Han är dock ruskigt vass och kan vinna detta men jag testar att fälla då jag hittat andra roliga singelstreck. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

2 In Vain Sund (V75-1) har utvecklats till en häst som är med i eliten. Det trodde jag inte för något år sedan. Han var med i Elitloppet och tog sig till final, i finalen gick han bra trots att han blev utan placering. Senast var han ute mot stallkamraten Propulsion och spurtade in bra som trea. Idag sätter sig Örjan i sulkyn vilket är ett stort plus (Örjan väljer bort en av dem värsta motståndarna, Volstead) och från ett perfekt utgångsläge tror jag att han kommer få loppet och då står ingen emot honom. Ser ut som Volstead och Piraten kommer köra lite om det och då kan Örjan sätta sig i rygg på någon av dem och avgöra till slut.

Roliga singelstrecket

8 Tesio (V75-2) till 9% smakar mumma. Han är riktigt kapabel och jag tror bara Kim är offensiv vilket han kommer vara så vinner Tesio detta från dödens. Senast kördes han bort av Goop på Bjerke när segern var ”klar”. Han kördes snyggt och blev nerspeedad av Rekord Rune. Denna hästen är stark och skall gå i ett hårt tempo hela vägen, därför tror jag Kim kan gå fram tidigt och sedan dirigera detta från dödens. Man ska köra med biké och barfota runt om, pisken är tillbaka också vilket jag tror är ett plus. Kör bara Kim!

Dragen

9 Marlon Donvici (V75-4) släpper jag inte, ni som följer mig här vet att jag varnade för honom senast på V86 från spår åtta och då kördes han invändigt och spurtade bra till slut. Till 2% tycker jag han är riktigt spelvärld och dessutom har han en perfekt rygg att gå i från start. Blir det lite körning från början mellan favoriterna så tror jag Oskar kan blåsa ner allt. Tycker det är ett stort plus att Oskar kör idag!

6 Zenit Brick (V75-5) är också en häst jag ofta har med på systemet. Han hade ingen chans mot Queer Fish senast men han fick ett tufft lopp också. Timo är expert på att sätta hästarna i form till finalerna och jag blir inte förvånad om Zenit Brick gör ett ruskigt lopp. Det kommer krävas mot dessa hästar då han möter några ruskiga hästar. Kim Eriksson upp är intressant och han måste med vid gardering.

8 Lucifer Lane (V75-6) är en häst jag gillar, han har ett tråkigt utgångsläge men med en del intressanta ändringar så måste han med om man garderar favoriten. Han tål att göra en del jobb i spåren och med barfota runt om och rycktussar första gången då kanske han kan fälla kullens kung. Kusken är orutinerad och behöver flyt och en perfekt styrning för att det ska gå, men till 3% chansar jag med honom. Coin Perdu är som sagt kungen i kullen men till över 70% vill jag testa fälla.

Spelstopp på V75 är 16.20
Har ni lirat något? Diskutera nedan!
Lycka till!
Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB