Startsida / Inlägg

DD-Tips Bollnäs

av MLipovac

Bollnäs inleder denna vecka med två tävlingsdagar, vi börjar med kvällens omgång där jag hittat ett roligt singelstreck i inledningen, hästen var ute på V75 senast och jag var nöjd med hans insats, tror han tar revansch ikväll. På dubbeln får vi se ett långlopp där det ser öppet ut och Svenskt Mästerskap för kallblodsston. Nu kör vi!


Roliga singelstrecket

6 Lugnets Sardonyx (V64-1) var ute på V75 i Boden senast från bricka åtta. Jag var inne på honom då och jag var nöjd med det jag såg. Han värmde riktigt fint och med den nya balansen gick han ett bra lopp, hade bara luckan kommit så hade han haft en bra chans att ställa till med en ruggig skräll då han var streckad på 2%. Jag tror han tar revansch ikväll oavsett lopp och väljer att spika på allt. Till 12% i skrivande stund är detta ett fynd!

Spelstopp på V64 är 19.25


DD-1 (2640m volt)
Ett långlopp i inledningen där tipset går till 8 Nakoda Goj som är en tuff häst som härdats i tuffa sällskap senaste tiden. Han älskar lång distans och ger Ulf honom en bra ryggresa så tror jag han är starkast till slut. 6 Västerbo Grosbois är en raket ut, han har ensamt springspår och jag har svårt att se Nicklas bomma spets med honom. Senast var han ute på V75 men galopperade då direkt, gången innan det satt han fast med alla krafter kvar på innerspåret. Ikväll tror jag Nicklas sitter i spets och skulle han fuska bort några meter av loppet då tror jag han blir svårslagen. Hans stridsmoral är inte den bästa och distansen kan vara ett frågetecken men i ledningen kan det gå som sagt. 13 Serious Try är väldigt ojämn i sina prestationer men skulle han ha vaknat på rätt sida så kan han bara vinna detta. Det är en kapabel sort som har springspår och träffar Henrik rätt kan han sitta riktigt bra till direkt, då blir han farlig. Sista strecket ger jag till 2 Fitzcarraldo som var ute i ett stenhårt lopp senast och gjorde det bra från dåligt utgångsläge. Han är en stark herre som kan få ett perfekt lopp på innerspåret och då kan han skrälla.

DD-2 (2140m auto)
I avslutningen får vi se Svenskt Mästerskap för kallblodsston där Örjan Kihlström och 3 Järvsö Blomster ska försvara titeln. Jag tror att man har en riktigt bra chans att göra det, från ett perfekt utgångsläge ser det öppet ut för ledning och då blir hon svår att passera. Man ska dessutom sätta på jänkarvagnen vilket jag tror kommer vara ett stort plus på henne. Hon gjorde ett bra lopp senast efter lång vila mot bra hästar och var trea. Man har siktat på SM och med loppet i kroppen tror jag hon bara är bättre, detta plockar hon hem!


Dagens Dubbel-förslaget: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,6,8,13

DD-2: 3 Järvsö Blomster

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 8 Nakoda Goj

DD-2: 3 Järvsö Blomster

Spelstopp på DD är 20.51

Lirat något i dag? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB