Startsida / Inlägg

DD-Tips Hagmyren

av MLipovac

Tyvärr hoppade Re Doc från start igår och då var dagen förstörd, han gjorde ett väldigt bra lopp efter galoppen och slutade trea, vi får ta honom i nästa start istället. Trot Kronos studsade runt som jag hade tänkt och vann på ett mäktigt sätt. Mellby Demon fick ett bra lopp men mötte en bättre häst och blev bara trea, ska fortsätta jaga honom för snart sitter han där. Idag tar jag nya tag när Hagmyren håller i Grand Slam 75. Omgången ser öppen ut och jag väljer att koncentrera mig på dubbeln. Jag har hittat en klaring i DD-1 som jag tror bara vinner, i DD-2 ser det lite mer öppet ut, jag smetar på med några och hoppas det skräller. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

Final i Dam-Sm där tre hästar sticker ut streckmässigt, jag tar ställning och spikar 6 Te Quiero Grif från Veijo Heiskanens stall, jag pratade med Veijo om honom inför förra starten på V75 och han var uppåt, hästen gick bra och slutade då trea. Jag tror att det är dags att ta första seger i nya regin idag. 4 Jeppas Picasso och 5 Hagentoy är båda snabba ut och jag tror det kommer laddas för fullt. Det kommer gynna mitt singelstreck och jag tror ingen står emot honom över upploppet. Man plockar av skorna idag vilket är tecken på att det är påställt och att man tror på honom. Veijos stallform kan man inte klaga på och detta vinner vinner Jennifer och 6 Te Quiero Grif.

DD-2 (2640m auto)

En öppen spårtrappa avslutar dubbeln och här går tipset till 10 Staro Kickback som jag vet Per håller högt. Han gjorde ett bra lopp senast när han gick i dödens och slutade trea. Det känns verkligen som att han måste få vinna lopp snart och med senaste loppet i kroppen så tror jag det är dags idag. Distansen klarar han utan problem och med en bra rygg så är han med i segerstriden. 9 Showman Brodde har varit borta ett tag men gjorde ett bra lopp efter vila senast, det låter som att han är förberedd inför denna start och från ett bra smygläge kan han vara med där framme. 12 Overseas är också en häst som varit borta ett tag, formen är ett frågetecken men han har kapacitet att sluta väldigt långt fram. Han är stark och tål tuffa upplägg och saknas det inte för mycket form så är han med och hugger om det. Dessa tre är dem betrodda i loppet men några skrällar måste vi också ha, 7 Sharp Intentions har mött bra motstånd och får Tillman i sulkyn, är snabb ut och kan få en bra resa. 8 Harlekin Sign har visat bra fart men brottas med tråkigt utgångsläge, kan vara en rysare om han kommer ner till plankan och får ett perfekt lopp. Sista strecket går till 4 Idaho Sund som har bra form och ett bra läge.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Te Quiero Grif

DD-2: 4,7,8,9,10,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Te Quiero Grif

DD-2: 10 Staro Kickback

Spelstopp för DD är 17.29


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB