Startsida / Inlägg

DD-Tips Örebro

av MLipovac

Vi inleder veckan med E3-uttagningar till korta E3 på Örebro. Det finns några riktigt stora favoriter som har bra chanser och vissa som jag är tveksam på. På dubbeln har jag hittat ett roligt singelstreck som jag tror kommer leda sitt lopp väldigt länge, hoppas hela vägen. Tänk på att många kommer testa ny utrustning ikväll och det kan vara så att jag inte fått in all info just nu när jag skriver detta. Ha koll på ATG Live ikväll för sista infon. Nu kör vi!


DD-1 (1609m auto)

I inledningen får vi se hingstar och valacker göra upp om tre platser till finalen. Klar favorit blir 4 Twist Of Fate som kommer från bra prestationer. Han är bra och startsnabb men det vankas svar invändigt och då kan det bli dödens och därifrån är han sårbar. Skulle han komma till spets så ska chansen vara god så jag vågar inte plocka bort honom. Jag vill dock ge tipset till 1 Lass Revenue som var tillbaka efter paus senast, bombade till ledningen fick köra som han ville men blev slagen. Tror att det fattades lite form och med loppet i kroppen förväntar jag mig en bättre prestation ikväll. Han är startsnabb och jag tror inte någon tar en längd på honom, tränare och kusk Mattias Djuse säger att han ska köra i ledningen och ska testa rycktussar och jänkarvagn ikväll. Det låter riktigt intressant och får han inte för mycket tryck på sig så tror jag han håller undan. Dock vill jag plocka med några till då han vek ner sig lite väl lätt i förra starten och för att favoriten kanske trycker på honom, det kan öppna upp för andra. 2 Calle Crown tog två fina segrar i juni men har varit sämre i dem två senaste. Formen är ett litet frågetecken men kapaciteten har han och från ett bra utgångsläge är han med där fram. 10 Jimmy Mack kan profitera på om dem kör fort i främre träffen, han kan bli ett skrik ikväll då Båth har gått ut med att man ska testa ”racerbalans”, vilket innebär barfota runt om, jänkarvagn och helstängt. Faller allt väl ut och det blir tempo då kan han blåsa ner allt. Plockar också med 7 Dats Caballo och 9 On Track Banditen som båda är väldigt lite streckade, båda har bra form och skulle det bli tempo då kan dem överraska.

DD-2 (1609m auto)

I avslutningen får vi se stona göra upp om tre platser i i finalen. Favorit i nuläget är Riordans 7 Vanquish Kronos som senast i finalen tog hand om ledningen och såg ut att gå mot seger, men med 500 meter kvar kastade hon in handduken och jag tror inte hon var helt frisk den dagen. Nu har hon pausat till denna start och har ett jobbit utgångsläge, jag tror hon kan komma till final men vinna tror jag inte hon gör. Det tror jag istället Daniel Redens 3 Crucified gör, hon har också pausat sen årsdebuten men hon gav ett riktigt fin intryck och jag tror på en bra insats ikväll. Daniel har alltid hästarna i ordning efter vila så på den fronten är jag inte orolig. Snackade med Daniel vid lunch och han var uppåt på henne. Hon är startsnabb och jag tror ingen snuvar henne på ledningen, därifrån omber hon kriga på och får hon inte för tufft tryck på sig torro jag hon leder runt om.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,4,7,9,10

DD-2: 3 Crucified

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Lass Revenue

DD-2: 3 Crucified

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB