Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Extra V75 på  Solvalla och det är inte vilken kväll som helst, det är Jubileumspokals kvällen som jag tycker är en av dem bästa under året. Vi kommer få se på högklassig travsport och jag tror inte att Readly Express är så klar som alla verkar tro, visst är det en häst utöver det vanliga men det finns vassa motbud. Mina singelstreck kommer i inledningen och segermelodin efter två avdelningar hoppar jag är spets och slut. Finns gott om drag i omgången, har hittat tre stycken som ni inte för glömma bort. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

2 Kash Brodda (V75-2) väljer jag att spika då jag tycker hon står för klassen i loppet, hon har tjugo meter tillgodo på dem värsta motbuden på tillägg. Jag har varit inne på henne tidigare med då har hon antingen hoppat eller Peter kört för passivt. Jag tror att innerspåret är perfekt för henne och Peter kan välja att skicka iväg henne eller gå ut i andra spår och ta över ledningen efter en bit. Sedan är hon hästen att slå för dem övriga. Känns som man antingen garderar friskt i detta lopp, eller så spikar man och blundar lite ibland och hoppas Kash Brodda löser de!

Roliga singelstrecket

3 Ultimate Photo (V75-1) gjorde debut för Frode Hamre senast och gjorde ett bra lopp. Jag tror loppet gör honom gott och ikväll snackas det om ”racerbalans”, helstängt huvudlag och jänkarvagn vilket jag tror gör honom mycket bättre. Jomar Blekkan kör vilket är ett plus då han fortfarande är aktiv och kör lopp varje dag. Jag tror han kommer till ledningen i ett tidigt skede då han bara behöver svara ut 4 Zigge Silvio och sedan tror jag han blir svårslagen. Rolig spik i inledningen för den som vågar!

Dragen

9 Vanquish Kronos (V75-3) är en häst som jag måste ta med, hon är spelad till 9% och favoriten till 80%. Så mycket skiljer det inte mellan dessa hästar kapacitetsmässigt. Örjan upp och barfota runt om för första gången är två stora plus. Jag hoppas Örjan tar rygg på favoriten från start och kommer sedan luckan, ja då får storfavoriten jobba.

10 Geisha Sund (V75-4) hoppas jag går felfritt ikväll, kollar man hennes rad så ser det omöjligt ut. Bakspår tror jag är ett plus då hon inte hoppat därifrån och kan Bergh hitta en bra rygg att gå i då kan hon vara bäst till slut. Det är en stenhård märr som galopperat bort mycket pengar.

9 Mellby Diamant (V75-7) såg riktigt fin ut senast som fastlås på V86. Hade han fått lucka så hade han vunnit tror jag. Nu går han i rygg på storfavoriten och kan Ulf följa med i hans rygg då blir han riktigt farlig på upploppet. Endast streckad till 8%!

Spelstopp på V75 är 19.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,5

DD-2: 9,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Twister Bi

DD-2: 9 Mellby Diamant

Spelstopp för DD är 21.25


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB