Startsida / Inlägg

DD-Tips Romme

av MLipovac

Romme står som värd för kvällens tävlingar och detta är en liten uppvärmning inför morgondagens V75 omgång. Vi får se en ganska öppen omgång tycker jag, E3 Consolation för stona och hingstar/valackerna ska köras och ett av loppen är på dubbeln. Jag har jagat en häst en del och väljer att singelstrecka honom i ett av DD loppen. Det det andra testar jag med några och hoppas på skräll. Nu kör vi!


DD-1 (1640m auto)

E3 Consolation för treåriga hingstar och valacker inleder dubbeln och här har jag hittat mitt singelstreck på dubbeln. Det är Mattias Djuses 4 Mr Deauville som var en av favoriterna att gå till finalen i uttagningarna med då galopperade han istället och den dagen var förstörd. Han är lite knepig ibland men när han vaknar på rätt sida så gör han väldigt bra lopp. Ikväll har han ett perfekt utgångsläge, han öppnar bra och jag tror han kommer få en bra resa. Blir det ledningen så kan det gå hela vägen, hade hellre sett en ryggresa för han har en bra avslutning. Jag tror han är med och gör upp om det!

DD-2 (3140m volt)

I avslutningen får vi se ett stayerlopp där Niclas Westholm och 8 Sherwood Bi blir väldigt klara favoriter. Han skötte sig senast och kunde överta ledningen och sedan vann han enkelt. Han är riktigt kapabel när det stämmer för honom men jag vågar inte lita på honom till hundra än. Därför vill jag plocka med några skrällar bakom. 6 Cingvar T.T kommer Fredrik Persson upp med från södra Sverige och då ska det inte köras passivt. Hästen har riktigt bra form och senast vann han ett liknade lopp, han måste med på kupongen. 11 Vermillion har fått två lopp i kroppen och jag tror formen börjar komma på allvar, senast fick han streck av Cingvar T.T men då galopperade han. Han kanske tar revansch direkt ikväll? 1 Tobago Bay hade tre raka segrar inför senaste starten i Rättvik, han galopperade då och Claes var inte nöjd med banan. Formen är fortfarande där och från ett bra utgångsläge kan han leda detta lopp vådligt länge, kanske hela vägen. 7 Tempura är storskrällen i avslutningen, han var ute på V75 mot tuffa hästar och gjorde det bra. Sköter han sig och får en bra resa, då kan han ställa till med en riktigt skräll. Sista strecket går till 9 Xceed G.T som är högkapabel och var ute mot Tobin Kronos och Galactica senast, ingen sådan kaliber på hästarna nu.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4 Mr Deauville

DD-2: 1,6,7,8,9,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Mr Deauville

DD-2: 8 Sherwood Bi

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB