Startsida / Inlägg

V86-Tips Solvalla

av MLipovac

Solvalla står som värd även denna onsdagen för V86 omgången och jag tycker man fått ihop en bra omgång. Omgångens största favorit kommer ut i tredje avdelningen och det är ingen mindre än landets bästa treåring, Coin Perdu. Han ska gå lopp inför Kriteriet och jag tror han tar tionde raka segern. Har även ett roligt singelstreck i ett av kvällens öppnaste lopp. Glöm inte bort dragen, tycker dem är helt bortglömda till väldigt låga procent. Ni hittar DD-förslag och V86-podden längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

7 Coin Perdu (V86-3) behöver ingen närmare presentation, han har nio segrar på nio starter och jag tror inte det kommer någon förlust ikväll. Svante har gått ut och sagt att han inte är i 100% form men det behöver han inte vara för att vinna detta lopp. Alla har stor respekt för honom och jag tror han blir släppt till ledningen i ett tidigt skede och därifrån torskar han inte detta. Njut av en världsstjärna!

Näst bästa singelstrecket

3 Balfour (V86-8) ser ut att ha en passande uppgift framför sig ikväll. Han gjorde ett ruskigt bra lopp för tre starter sedan när han efter galopp nästan hann fram till seger. För två starter sedan blev det en enkel seger från ledningen och senast hade han ett jobbigt utgångsläge i finalen. Han har pausat lite inför starten ikväll, men från stallet låter det riktigt uppåt. Jag tror han klarar tredjespåret utan några problem och sedan kör han sig till ledningen och därifrån blir han svårslagen.

Roliga singelstrecket

10 Pane Vino (V86-2) är en rolig lösning i ett av kvällens öppnaste lopp. Hästen har samlat ihop till en seger tycker jag efter fina insatser på sistone. Bakspåret tror jag inte gör så mycket då han är stark och tål att göra en del i loppen, Örjan kör och han brukar kunna servera hästarna bra resor. Ett litet minus är Roger Walmanns stallform, en seger på senast 75 starterna är inte vasst, men om någon ska fixa till detta så är det herr Kihlström.

Dragen

12 Crosby (V86-4) gjorde ett bra lopp på V75 senast innan galoppen kom in på upploppet. Möter ett enklare gäng nu men handikappas av bakspåret. I lärlings & ungdomsloppen kan det bli fart och då kan han avsluta vasst. Se upp med honom till 3%.

2 Flight Lane (V86-5) lirade jag på senast på Jägersro men då kördes hon passivt och  man var ute efter ett lopp i kroppen. Man har siktat på detta lopp och jag tror hon kommer göra ett bra lopp ikväll efter loppet i kroppen senast. Från ett bra utgångsläge med bättre kusk ska hon räknas tidigt. Just nu endast 6%.

1 Cikoria Frazer & 3 Must Have (V86-6) är två lågprocentare som måste med. Den förstnämnde satt fast i ett meriterat gäng senast och hade vunnit med lucka. Möter även nu meriterade hästar men har ett intressant läge och kan få ledningen eller rygg ledaren. Den sistnämnde blev diskad för trängning senast, hon är ute efter snabb revansch och jag tror chansen är god till det. Hade hon vunnit loppet senast så hade hon stått på tillägg istället, så perfekt inne står hon verkligen. Hon öppnar bra från start och jag blir inte förvånad om hon får ledningen, därifrån kan hon bli svårfångad.

Spelstopp på V86 är 19.20


DD-förslaget: 2 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,6

DD-2: 3 Balfour

Spelstopp för DD är 21.25


HÄR kan ni lyssna på V86-podden med mig och Niclas.

Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB