Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby

av MLipovac

Seger, torsk på målfoto och galopp blev det för mina singelstreck igår. Ett av dragen vann och DD satt också. Nya tag ikväll när Åby tar hand om tävlingarna, jag tycker man fått ihop en bra omgång med intressanta lopp. Dem två bästa loppen kommer på dubbeln, i inledningen ett långlopp där vi har en klar favorit. Jag tror han har bra chans att vinna oavsett resa, senaste insatsen lämnade avtryck. I avslutningen tror jag att det kommer gå undan från start, många snabba hästar som vill till ledningen bäddar för en häst som verkligen måste få vinna snart. Nu kör vi!


DD-1 (2640m volt)

I inledningen blir 2 Eldrick Boko väldigt klar favorit, det förstår jag efter den senaste insatsen på V75. Han gick barfota runt om då och avslutade sylvasst som trea från ett tråkigt utgångsläge. Nu har han spår två i volten men det tror jag inte är något problem, han öppnar snabbt och skulle Uhrberg få ledningen då är han hästen att slå. Han måste inte han någon ledning för att vinna utan jag tror han har bra chans oavsett position. Det finns även open stretch på Åby som han kan utnyttja.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se ett snabblopp och som jag sa i inledningen, här tror jag det kommer gå undan från start. 4 Hades Håleryd5 The True F och 6 Pajas Face är alla snabba ut och kommer ladda. Den förstnämnda har bästa spåret och vill Peter så kommer han till plankan först, dock saknas det säkerligen form och därför kanske han släpper och försöker på stretchen. Är hästen inte för ringrostig så är han med i segerstriden. 5 The True F har bra form och höjer sig i ledningen, kostar det inte för mycket så kan han bli svårtuggad. 6 Pajas Face rekordsänkte i senaste starten och mår säkert bra med loppet i kroppen. Får han inte för tuff resa så är han med där fram. Dessa tre är mest betrodda men jag vill plocka med tre till som kan få loppet om det blir bra fart. Den jag kommer spela med på raka dubbeln är 1 Tinamo Jet som varit ute i tuffa lopp på sistone utan att få utdelning. Han kan få ett perfekt lopp på innerspåret och kör dem där fram då kommer kan avsluta vasst på stretchen, se upp! 11 Tango Vang och 12 Västerbo Arthur är två bra hästar som har bakspår på kort distans och det på Åby, det är tufft men får dem loppen så blir jag inte förvånad om dem är starkast.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Eldrick Boko

DD-2: 1,4,5,6,11,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Eldrick Boko

DD-2: 1 Tinamo Jet 

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB