Startsida / Inlägg

DD-Tips Eskilstuna

av MLipovac

Eskilstuna och Sundbyholms står som värd för kvällens tävlingar och man har fått ihop en ganska okej omgång. På dubbeln har jag hittat ett singelstreck som det verkligen måste vara dags för. Han har varit ute i tuffa lopp på sistone men galopperat bort sig och inte fått visa vad han kan. I det andra loppet plockar jag med några, favoriten hoppar jag över då hon inte startat på en månad och siktas på Breeder’s Crown framöver. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen sticker två hästar ut streckmässigt, jag tar ställning och spikar 4 Jaques Noir. Jag tror han leder detta runt om bara han går felfritt. Han kommer med två raka galoppmisslyckanden och det oroar väll lite. Men formen är det inget fel på och Erik behöver inte forcera honom för mycket från start. Han är snabb ut och sida vid sida med värsta konkurrenten löser han och sedan får Erik dämpa en bit och rinner utan till seger.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen ser det lite mer öppet ut, favorit blir 3 Raise Broline som inte startat på en månad. Hennes form är lite oviss och man säger att man siktar på Breeder’s Crown framöver och vill ha ett lopp i kroppen. Hon kan få ett tungt lopp också och jag tror Erik kör lite passivare ikväll. Därför hoppar jag över henne och ger mitt tips till 4 Edelsa istället. Hon är snabb ut och trivs som bäst i ledningen, hennes segrar har kommit från den positionen och Erik Lindegren siktar säkert på att leda runt om. Kort distans är hennes favoritdistans men jag tror att Erik kan få dämpa en bit och då kan hon hålla undan på medeldistans också. Skulle hon inte hålla undan så vill jag plocka med tre hästar till som kan blanda sig i segerstriden. 7 Ready For Money var lite seg efter uppehåll senast och man är inte nöjd med den starten, man ska ändra huvudlag ikväll för att få henne mer skärpt och hon ska även lättas i balansen. Detta är en häst med bra grundkapacitet och har hon tagit senaste loppet rätt så tror jag hon är med långt fram ikväll. 5 Diadora har bra form och är snabb ut, tror inte hon kan ta ledningen av tipsettan men kan hon kanske glida ner i ryggen och få ett smyglopp, kan bli farlig då. Sista strecket ger jag 6 Dragondamour Sisu som varit ute i ganska tuffa lopp i år. Hon har inte tagit någon seger än men skulle hon få rätt ryggar så kan hon avsluta vasst och då kan första segern i år komma.


Dagens Dubbel-förslaget: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Jaques Noir

DD-2: 4,5,6,7

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Jaques Noir

DD-2: 4 Edelsa

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB