Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Onsdag och det betyder V86-Xpress. Åby och Solvalla delar på omgången och det bjuds på en ganska intressant och öppen omgång tycker jag. Det finns några klara favoriter men jag har hittat frågetecken på alla. Jag tror mycket på mina två singelstreck, ingen av dom är favorit vilket gör det ännu roligare. Båda kommer ut på Åby, jag hoppas bara regnet håller sig borta så banan blir fin. Mina drag får ni inte glömma bort. DD-förslag finns också längre ner på sidan, den raka förslaget är riktigt roligt. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

9 Seal Kronos (V86-3) vet jag att tränare Admir Zukanovic håller väldigt högt, han har dock krånglat mycket och senast var han tillbaka efter operation. Han visade sig från sin bästa sida och vann enkelt. Snackade med Admir förut idag och han sa att han tagit loppet rätt och tror på honom igen. Utgångsläget tycke jag är perfekt, han får ett perfekt ryggresa och sedan när slutstöten ska sättas in så tror jag ingen kan svara honom.

2 Lady Cash (V86-5) är mitt roliga singelstreck ikväll. Jag har jagat henne ett tag nu och hon har kostat mig mycket pengar. Det är dags att ta betalt ikväll. Jag hade henne som jättedrag på Solvalla för tre starter sedan och då gick hon mot seger men tappade skon på upploppet och bromsade och blev slagen Gunell Palema. Då mötte hon liknande motstånd ikväll och som sagt det är dags att ta revansch. Hon är snabb ut och jag tror man kan svara ledningen om man vill, men jag hoppas man släpper till favoriten för att undvika onödigt körning, sedan liftar hon med i ryggen och avgör på stretchen. Spik!

Dragen

10 Zeus Karsk (V86-2) är inte bara mitt drag ikväll, ser att många varnar för honom. Han har höjt sig på barfotabalansen och ikväll är han bortglömd till under 10%. Tränare Peter G Norman varnar för honom själv men det jag tycker är ett minus är att han kör själv. Peter är för passiv i loppen men kan han våga lite mer ikväll då tror jag Zeus Karsk är bäst.

2 Rosso Pomodoro (V86-6) har jag jagat lite på slutet, han har toppform men fått dåligt betalt på den. Bra utgångsläge ikväll och garanterad en bra resa. 6% är för lite och jag vill försöka fälla omgången största favorit.

10 Laskari (V86-7) avslutade bra bakom en överlägsen Generaal Bianco senast på V75. Nu möter han inte någon General utan ett läsligare motstånd och med rätt ryggar tror jag han är med i segerstriden. Han älskar lång distans och jag vill varna för honom.

3 Inga In Heaven (V86-8) är helt bortglömd i avslutningen. Visst en vinst på 24 starter kan man tycka är dåligt men hon har faktiskt mött väldigt bra motstånd. Nu är hon bara streckad på 5% och det är väldigt lite, från ett bra utgångsläge kan hon få en perfekt resa och då har hon är sylvass spurt. Kolla hennes spurt bakom Cash Crowe i pokalfinalen.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,10,11

DD-2: 3,4

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 10 Laskari

DD-2: 3 Inga In Heaven

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB