Startsida / Inlägg

DD-Tips Gävle

av MLipovac

Nya tag ikväll efter en mindre lyckad kväll igår på Åby och Solvalla. Gävle står för tävlingarna idag och vi får se två bra lopp på dubbeln. I det inledande blir Robert Berghs fina fyraåring storfavorit, han har en toppchans och spikas på allt. I den avslutande avdelningen ser det öppet ut, jag tycker favoriten är väldigt sårbar från sitt dålig utgångsläge och väjer att rata honom helt. Nu kör vi!


DD-1 (1640m auto)

Fyraåringsstjärnan inleder dubbel och här tror jag Robert Bergh visar musklerna och vinner med sin 1 Muscle Hustle. Han var med i Åby Stora Pris senast och fick gå tre lopp på samma dag, det verkar som han tagit dem loppen på bästa sätt och tränar riktigt bra. Han är snabb ut och från bricka ett tror jag han håller upp ledningen och sedan är det bara sjukdom eller galopp emot. Spik på allt!

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen blir 8 Talassio favorit och det förstår jag inte, han har inte visat någon form och brottas med ett dålig utgångsläge. Nej han plockar jag bort och tar med fyra andra hästar. Tipset går till 9 Mr Perfect som är en häst jag gillar, han gjorde comeback efter vila senast och kördes snällt på innerspåret, spurtade bra till slut och allt såg bra ut. Loppet i kroppen gör honom gott och med en bra rygg från start så kommer han sitta bra till. Sedan ser det ut som det finns några som vill köra om ledningen och då kan han få det perfekt loppet. Jim Oskarssons stallform är bra och jag blir inte förvånad om han blåser ner allt. 6 Natalie De Vie har fått tre lopp i kroppen och jag tror hon närmar sig toppformen, hon är nedstruken ett spår nu och Torbjörn kommer nog trycka av henne från start då hon är kvick ut, kommer han till ledningen kan hon blir svårslagen. 2 Erica är också snabb ut från start och här kan Kaj bestäms hur han vill göra, antingen köra i ledningen eller ta en smygresa och ta dom till slut. Både häst och kusk har bra form just nu. Sista strecket ger jag till bortglömda 5 Lincoln Lawyer som det lät väldigt positivt på senast, då kördes han väldigt passivt och kusken sade själv att han körde bort loppet. Troligtvis maxad balans ikväll igen och från ett bra utgångsläge tror jag på en bra insats och då kan han skrälla.


Dagens Dubbel-förslaget: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Muscle Hustle

DD-2: 2,5,6.9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Muscle Hustle

DD-2: 9 Mr Perfect

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB