Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby

av MLipovac

Åby står för tävlingarna ikväll och det ser favoritbetonat ut på V64. Jag koncentrerar mig på dubbeln istället där jag hittat ett singelstreck som jag tror tar hand om ledningen efter en bit och sedan leder runt om. I det andra loppet har jag min tipsetta klar men vill plocka med några roliga skrällar på den stora kupongen. Nu kör vi!


DD-1 (2140m volt)

I inledningen har jag hittat mitt singelstreck, det är Robert Bergh och hans fina 6 Tournado Dream som har fått ett lopp i kroppen efter paus. Han gick bra och höll farten bra för att vara första starten, jag tror han kommer vara mycket bättre ikväll. Han har dragit bästa tänkbara utgångsläge med springspår och jag tror Bergh hittar till ledningen efter en bit. I ledningen har han visat att han trivs och detta tror jag han leder runt om. Värsta motbudet 2 Pense Kloster är bra men galopperade omotiverat senast, hon brottas dessutom med snävt andraspår i volten. Jag tror ingen stoppar min spik.

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen får vi se en spårtrappa där endast ston startar. Här tror jag mycket mer på Peter Untersteiner och hans 5 Julia Af Solnäs. Hon är bättre än vad resultaten visar och dessutom snabb ut, jag tror Peter tar sig till ledningen och fungerar hon fullt ut och klarar distansen så har hon bra chans att leda runt om. Hon har dock galopperat lite och skulle det inte bli ledningen så kan hon vara sårbar och då vill jag inte spricka. Johan Untersteiners duo 1 Vegas Am och 2 Party Lane är tidiga på kupongen. Den förstnämnde har ingen vacker rad men hon är lite hetsig och kan Johan lösa det från start så tror jag hon kommer få ett perfekt lopp på innerspåret. Open stretchen finns på Åby och där kan hon spurta vasst. Den sistnämnde är lika bra som som stallkompisen och var riktigt fin vid segern näst senast. Har också ett bra spår och är garanterad en bra resa. 9 Julia Pellini har bra form och är en tuffing, hon har varit ute mot tuffa hästar och kan vara starkast. Har ett intressant smygläge och med rätt resa kan hon sänka allt. 8 Helena Klipp har jag jagat en del, hon gör ofta bra lopp men har inte det rätt flytet och vinner inte ihjäl sig. Har hon lite flyt från sitt åttondespår kan hon vara med där fram. Sista strecket ger jag till 12 Farah Diba River som har bra form och gynnas om det blir bra tempo. Hon mötte bra hästar senast och skulle ha vunnit om man kört lite tidigare, bortglömd ikväll och ska passas.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Tournado Dream

DD-2: 1,2,5,8,9,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Tournado Dream

DD-2: 5 Julia Af Solnäs

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB