Startsida / Inlägg

V86-Tips Bergsåker/Solvalla

av MLipovac

Bergsåker och Solvalla delar på kvällens V86-omgång och det ser lite favoritbetonat ut på förhand. Några favoriter ser ut att ha väldigt bra chanser och skulle dem alla vinna då tror jag inte utlänningen blir så hög. Dock har vi sett att det räcker att det smäller till i två avdelningar för att komma upp i en bra utdelning. Har tre singelstreck jag tror på och alla tre hoppas jag leder sina lopp runt om. Dragen får ni inte heller glömma, dem ska ge oss pengarna. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

6 It’s Showtime Zaz (V86-2) är omgångens största favorit men jag tror han har toppchans. Han var riktigt fin näst senast när han övertog ledningen efter en bit och sedan vann på ett bra sätt på V75. Senast blev det galopp i Klass 2 finalen men det tror jag var för han hade innerspår och det gick lite för fort för honom. Jag tror att Jorma tar det lugnare ikväll och kör till efter en bit och då tror jag ingen svarar, från ledningen blir han svårslagen. Skulle dem svara så tror jag fortfarande han är den bästa hästen och plockar ner dem den tunga vägen. Kvällens bästa singelstreck!

4 Global Teardrop (V86-7) tror jag har en bra uppgift framför sig i Diamantstoets försök. Hon har toppform och näst senast tycker jag hon gjorde ett riktigt bra lopp som tvåa på V75 från ledningen, hon fick se sig besegrad av Quantum Estelle. Senast var hon ute i ett ”vanligt” lopp och vann från dödens i bra stil. Jag tror att Kaj som kör henne ikväll har siktet inställt ledningen, därifrån går hon bra och dem andra kommer få jobba för att slå henne.

Chansspiken

5 Stay Alert (V86-6) är det roliga singelstrecket ikväll. Han har fått fyra lopp i kroppen efter sin Frankrike turné och har sett fin ut. Han har varit ute i tuffa lopp, Silverdivisons försök och final och inte gjort bort sig på något sätt. Tycker han går ner lite i klass ikväll och jag hoppas Johan trycker av honom för han är snabb ut. I ledningen är han obesegrad och jag hoppas statistiken håller sig även ikväll. Till 10% är han en riktigt spelvärd spik.

Låset

4 Queer Fish 8 Beau Mec (V86-1) känns som ett starkt lås i inledningen, båda har riktigt bra form och den som får bästa loppet kommer stå som segrare. 4 Queer Fish gör ju topplopp varje gång, det är en häst jag verkligen gillar och nu ska han ut i ”Gulddivisionen” första gången. Han tål att göra mycket jobb själv och eftersom han är ojämn ut så kan det bli en jobbig resa och då måste han vara riktigt bra för att vinna. Han är lite väl stor favorit och därför vill jag plocka med 8 Beau Mec. Han spurtade riktigt vasst som två bakom Your Highness senast, jag sa till mig själv då att jag skulle spela honom i nästa start, nu är det dags. Han har ett tråkigt utgångsläge men skulle han komma ner i ett bra slagläge, då går ingen säker över upploppet.

Dragen

3 Fiddlesticks 10 Person Of Interest (V86-4) är två drag i ett öppet Breeder’s Crown lopp för tvååringar. Några av hästarna har inte ens varit ute på distansen och det kan mycket väl skrälla ordentligt här. Den förstnämnda gick bra till slut senast och fick en genomkörare till kvällens start, han öppnar bra och skulle han få ledningen så kan bli svårslagen. Den sistnämnde gjorde debut senast och spurtade bra som tvåa, Ulf var riktigt nöjd med honom och jag gillade vad jag såg. Han kommer få ett bra lopp här och skulle det bli bra fart så tror jag han avslutar riktigt vasst. Båda dragen är streckade på 8%.

1 Väskinge Mia (V86-5) kommer med fin form och en bra insats i bagaget. Jag tror att hon kan försvara ledningen i detta öppna lopp och därifrån kan hon gå en bra tid och då blir hon svårfångad. Många garderar friskt här, vilket nog är helt rätt då favoriten sågas av tränaren. Glöm inte bort Väskinge Mia från ledningen.

Spelstopp på V86 är 20.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Global Teardrop

DD-2: 3 Love Matters 

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB