Startsida / Inlägg

DD-Tips Gävle

av MLipovac

Det blev pannkaka på V86 igår, båda singelstrecken förlorade vilket gjorde allt mycket svårare. Det som är skönt är att det alltid finns nya lopp man kan ta tag i. Ikväll drar vi till Gävle där V64 ska avgöras, man har fått ihop en intressant omgång. Jag siktar in mig på dagens dubbel som vanligt och i inledningen har jag hittat kvällens bästa singelstreck. I avslutningen får vi se Maharajahs Stoserie där vinnaren plockar hem 75.000 kronor. Nu kör vi!


DD-1 (1640m volt)

I inledningen får vi se ett sprinterlopp med voltstart, många av hästarna har inte gått i voltstart på länge men för mitt singelstreck ska det inte vara några problem. Det är favoriten 1 Rocky Winner som jag tror leder detta lopp från start till mål. Han har inte startat på några månader men det låter väldig uppåt från Järgen Westholm, han sköter träningen jätte bra och när värsta motbudet 7 Wild Honey är struken så tror jag detta blir en stabil seger från ledningen. Kör bara Jörgen!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se finalen i Maharajahs Stoserie där 15 hästar gör upp bakom bilen. Tipset går till 6 Udo som satt fast med mycket krafter kvar senast, hon trivs bäst i ledningen och jag är inne på att hon tar sig dit trots ett läge långt ut på vingen. Får Torbjörn sedan dämpa en bit då biter hon ifrån sig bra. Det finns dock många roliga motbud här som jag vill plocka med om tipsettan har en sämre dag eller från press i ledningen. 2 Il Nostro avgjorde på ett rejält sätt senast och såg riktigt fin ut. Hon har ett bra utgångsläge och ska räknas tidigt. 8 Pastell Tilly kommer med toppform, har två raka segrar och löser hon bara det tråkiga utgångsläget så är hon med långt fram. 15 Carja har det tråkigaste utgångsläget men har löst liknande uppgifter förut, hon var ute i Sto-SM senast men det blev galopp då. Tror formen fortfarande sitter där och med minsta flyt så avslutar hon vasst. Plockar också med 10 Scoccans Finest som har bra form och kommer från seger och 11 So Nobel Gede som var tvåa på V75 senast, får Erik Adielsson i sulkyn vilket är riktigt intressant.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Rocky Winner

DD-2: 2,6,8,10,11,15

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Rocky Winner

DD-2: 6 Udo

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB