Startsida / Inlägg

DD-Tips Solvalla

av MLipovac

Nära skjuter ingen hare brukar man säga, igår var det verkligen så när Linus Boy torskade på målfoto i avslutningen. Formen känns fortfarande på topp och snart tror jag att det sitter något riktigt stort. Idag är det dags för Grand Slam på Solvalla och omgången ser intressant ut. Många intressanta och öppna lopp gör att omgången har potential att betala en bra peng. Jag har dock inte satt mig in i själva GS75 utan jag koncentrerar mig på dubbeln istället. Har hittat ett singelstreck i inledningen som jag tror har bra chans att leda från start till mål. I avslutningen är tipsettan given men det finns roliga motbud som jag vill plocka med på den stora lappen. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen sticker två hästar ut streckmässigt, 2 Sigel Doc och 11 Barbara L.Hanover. Jag har inga problem att ta ställning och spika en av dem. Det är 2 Sigel Doc som jag var inne på senast när hon vann på Solvalla under lunchtävlingarna. Hon fick då ett perfekt rygglopp och avgjorde enkelt till slut. Idag tror jag hon sitter på leken själv, hon är snabb ut och ledningen ligger inom räckhåll. Formen är på topp och får Jansson dämpa tempot en bit då blir hon svårslagen. 11 Barbara L.Hanover har inte startat sedan i mars och har dessutom bakspår idag. Örjan upp betyder snäll körning efter uppehåll och jag tror hon bara ska få ett lopp i kroppen. Vet att Reijo alltid sätter hästarna i ordning efter paus men tror som sagt det fattas form i henne.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se dagens bästa lopp, många fina hästar där tipset går till 3 Brothers In Am som var fin senast vid spetssegern. Han är snabb ut och chansen till en repris är stor. Jennifer kommer sätta honom i ledningen tidigt och får hon dämpa tempot en bit då blir han svårslagen. Vill ändå plocka med några roliga motbud som är bra och kan få bra resor. 1 Sloppy Joe var tillbaka efter uppehåll senast och mår bra av det loppet i kroppen. Han har dock innerspår och tränaren själv kör, löser det sig någorlunda under vägen så är han med långt fram. 7 Stand Bayou har högst kapacitet i fältet men återkommer efter vila idag. Daniel Redéns form är inte på topp men skulle det lösa sig för honom så kommer han spurta bra till slut. 9 Spicy A. är en tysk herre som varit med på V75 och vunnit här i Sverige. Han såg väldigt fin ut senast och idag ska Lennartsson köra. Från ett perfekt smygläge kan han tassa med och spela ut sin speed. 8 Brokad Brodda kan bli farlig trots sitt tråkiga utgångsläge, hon har vunnit på V75 och har hög kapacitet. Hon är lite beroende av att tempo och att hon kommer ner i en bra position. Sista hästen jag plockar med är 5 Bucks To Burn som fått ett par lopp i kroppen efter vila och kastration. Man plockar av skorna idag vilket är intressant och med formen på uppgång kan han överraska.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Sigel Doc

DD-2: 1,3,5,7,8,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Sigel Doc 

DD-2: 3 Brothers In Am

Spelstopp för DD är 17.30


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB