Startsida / Inlägg

DD-Tips Gävle

av MLipovac

Gävle står för tisdagens dubbel och jag tycker det bjuds på två bra lopp. I inledningen får vi se en spårtrappa där Timo Nurmos har omgångens största favorit. Jag tror att han har bra chans att kliva runt samtliga och kommer gå på honom. I avslutningen får vi se ett försöka dubbelcupen för kallblod. Det ser öppet ut på förhand och jag har två hästar som är bortglömda. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

14 Hawk Cliff blir kvällens största favorit och det tycker jag är rätt. Han är bästa hästen i fältet och ska vinna detta den tunga vägen om så krävs. Senast spurtade han bra som tvåa från ett bakspår på kort distans. Ikväll har han återigen bakspår men denna gången är distansen bättre, jag tror att Jorma kommer vara offensiv med honom och blir det inte för mycket strul så vinner han detta enkelt. Jag vet ett Gävle har ett ganska kort upploppet och att det kan strula, men han är så pass mycket bättre än motståndarna och löser detta!

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen ska kallbloden göra upp och mitt tips går till skrällen 8 Finnskog Sjefen. Han är riktigt snabb ut och jag tror han bombar till ledningen direkt, han är dessutom nedstruken ett spår vilket gynnar honom. Därifrån brukar han kriga på riktigt bra och jag blir inte förvånad om han spårar runt om. 6 Art Nökkve tillhör dem bästa hästarna i fältet, har har dock pausat ett tag och formen är ett frågetecken. Skulle han vara förberedd direkt så är han med i segerstriden. 2 Eldvin trodde jag mer på innan han blev nedstruken till innerspår. Han är inte så snabb ut och kan bli fast på innerspåret, skulle det dock lösa sig, då har han kapacitet att vara med i segerstriden. 5 Brenne Järven gjorde ett riktigt bra lopp näst senast när han vann på ett bra sätt från bakspår. Senast testades han på V75 men det blev galopp direkt och då var den dagen förstörd. Nu har han ett bra utgångsläge och är dessutom snabb ut, skulle han hålla sig till rätt gångart och få ledningen är det intressant. Plockar också med 3 Blås Undan som alltid gör bra lopp, senast var han bra i monté och kan ha fått en kick av det. Bra utgångsläge ikväll och lite spelad. Jag hoppar över betrodde 11 Storsjarmören då han har bakspår och distansen är lite väl kort.


Dagens Dubbel-förslaget: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 14 Hawk Cliff

DD-2: 2,3,5,6,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 14 Hawk Cliff

DD-2: 8 Finnskog Sjefen

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB