Startsida / Inlägg

V75-Tips Axevalla

av MLipovac

V75 och uppesittarkväll, det är en väldigt lyckad kombo. När omgången dessutom ser öppen ut så blir det hela ännu roligare. Axevalla är känt för sitt långa upplopp där alla får chansen. Bästa spiken hittar vi direkt i inledningen, det är den segerrikaste hästen vi har i landet i år och uppgiften ser väldigt bra ut på förhand. Dragen får ni inte glömma, har riktigt go feeling för dem ikväll och dem ska ge oss julkaramellerna. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

8 Southwind Feji (V75-1) är en segerstaplare som vunnit tolv av fjorton lopp i år. Hon är Sveriges segerrikaste häst och jag tror hon har en väldigt bra uppgift framför sig. Jag själv har alltid garderat henne men fått sota för det. Denna uppgift ser passande ut, hon står för klassen i loppet och jag tror vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg. Oavsett resa så ses hon med högst segerchans i en öppen omgång.

5 Global Raceway (V75-4) är det roliga singelstrecket i ett öppet lopp. Han var ute i V75-finalerna senast från bricka tolv och fick köras invändigt, han satt fast med alla krafter kvar och såg riktigt fin ut. Efter final så har man tagit sikte på detta lopp och från ett bra utgångsläge tror jag man har en bra chans att vinna. Jag tror loppet kan avgöras i starten, 2 Cash Valley är riktigt snabb ut och tar hand om ledningen, men man har aviserat ett lopp i ryggar och vill släppa ledningen. Stefan kommer ladda från start och vara först fram för att överta och i ledningen tror jag han blir svårpasserad. Han går bra i ryggar också så det är inget måste.

Dragen

12 Fontaine Brodde (V75-2) gjorde ett bra lopp senast när han var tillbaka efter paus. Han mötte då favoriten 4 Elway Am och kunde inte slå denne, men var nära. Jag tror dock han går framåt med loppet i kroppen och kan ge favoriten en bättre match ikväll. Skulle dem köra i ett bra tempo i främre träffen, då kan upploppet bli väldigt långt och då kommer han blir farlig till slut. Tycker han inte är något sämre än favoriten, dock är spåret dåligt men därför får vi 8% på honom.

2 Dokonjo (V75-7) är ett roligt streck i avslutningen, han satt fast med gott om krafter kvar senast och det tror jag bara var ett lopp han skulle ha inför denna starten. Det intressanta ikväll är att han ska gå med jänkarvagn igen, det gjorde han för fyra starter sedan på Åby och vann på ett bra sätt. Det ger honom en kick och från ett bra utgångsläge tror jag han är med och hugger i segerstriden.

Spelstopp på V75 är 19.30


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Vill önska er en riktigt God Jul!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB