Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Annandags-finaler på Solvalla är en tradition och en av dem bästa dagarna på året. Hög klass på loppen såklart och detta är den bästa omgången under hela denna Winter-Burst. Tycker omgången ser öppen ut med många öppna finaler, några favoriter har fått taskiga utgångslägen och måste garderas. Jag väljer att singelstrecka dem två första loppen, segermelodin är spets och slut. Klarar jag mig igenom dem två första loppen så ser det väldigt bra ut. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

3 Geisha Sund (V75-1) tror jag har en bra uppgift framför sig idag. Hon möter enbart ston och har ett bra utgångsläge, hon har sett riktigt fin ut och från ledningen är detta en toppchans. Senast var hon ute i Gulddivisionen och spurtade faktiskt förbi Nadal Broline på ett bra sätt och kom in som tvåa. Lilla orosmolnet är starten, hon galopperade bort sig fem starter i rad i somras, hon har dock stabiliserat sig på slutet och jag tror det blir felfri avgång. Jobba in henne Bergh!

3 Eelis (V75-2) går jag rakt ut på och spikar. Det är en bra häst som jag vet att både Timo och Jorma håller högt. Han har tagit tre raka segrar och sett fin ut. Det har varit enkla segrar och det kommer bli tuffare idag när det är final såklart. Jag har dock en ruggig feeling för honom, Timo Nurmos är expert på att sätta hästarna i form inför finaler och när han säger att man ska testa med helstängt och jänkarvagn då tror jag detta är klart. Kolla värmningen innan men jag tror inte favoriten plockar ner en maxad Eelis från ledningen. Håll igång Jorma!

Dragen

4 Global Tailwind (V75-3) är ett roligt drag till under 10%. Han kanske kommer öka i procent då det snackas mycket om honom. Jag var inne och petade på honom senast men då fick han svar om ledningen och sedan blev han fast med krafter kvar. Intressanta idag är att Erik Adielsson sätter sig i sulkyn och att han är den troliga ledaren. Därifrån går han bra och skulle det krångla för favoriten så kan han leda hela vägen.

4 Han Herred (V75-5) vart betrodd senast men fick ett opassande lopp. Han behöver få ett rygglopp och smyga med, sedan har han en vass avslutning. Jag tror han kan få ett perfekt lopp idag och då blir han farlig. Han har mött väldigt tufft motstånd och gjort det bra, dags att ta betalt?

Bedövaren

11 Crazy Year Ås (V75-7) hade jag med senast som jätteskräll och då blev han tvåa. Han spurtade bra bakom Rawindski som ryckte undan. Han har återigen bakspår och behöver såklart hjälp med tempot för att komma in i matchen. Jag vill dock inte släppa honom än, han kan få en bra ryggresa och då kan han skrälla till under 1%. Loppet är öppet då dem bästa hästarna fått sämsta utgångslägena, jag vill gardera med många och varna för bedövaren Crazy Year Ås.

Spelstopp på V75 är 16.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB