Startsida / Inlägg

V75-Tips Axevalla

av MLipovac

Ny jackpottomgång på Axevalla idag med 47 miljoner i potten. Vi får se det underbara stoet Southwind Feji på sin hemmabana och jag tror hon löser sin lite kniviga uppgift. Timo Nurmos är nyckeln i omgången­ då han skickar ner många fina hästar som blir betrodda. Jag har hittat två tänkbara chansspikar som jag tror på, ska invänta värmningarna och sista infon innan jag tar beslut. Glöm inte bort dragen, dem är bortglömda och kan smälla till. Mot 7 rätt!


Bästa singelstreck

13 Southwind Feji (V75-6) är en segermaskin som bara ser bättre och bättre ut. Senast var hon ute mot ett tuffare gäng på Åby men avväpnade dem på ett enkelt sätt. Hon har en tuff uppgift med tillägg på kort distans men jag tror hon klarar detta. Det långa upploppet gynnar henne och jag tror hon fäller allt till slut.

Tänkbara chansspikar

8 Roofer (V75-3) är en häst jag alltid gillat. Senast var han ute mot tuffare hästar bland annat dagens favorit 12 Global Undicided. Han satt fast med allt sparat på innerspåret och såg riktigt fin ut. Jag tror man kommer vara offensivare idag och det är ett måste från detta utgångsläge, kan Örjan hitta ner i kön och få en bra rygg att gå i då tror jag han fäller allt på det långa upploppet. Han möter lite lättare motstånd nu och när favoriten också brottas med bakspår så tror jag Örjan har bra chans att fixa detta.

10 Eelis (V75-7) spikade jag senast under V75 finalerna och han gjorde ett riktigt bra lopp. Han gick i ledningen (den dagen vann ingen från ledningen) och blev slagen av Olle Rols. Jag tror att han hade vunnit om banan varit lite bättre. Denna uppgift ser bra ut tycker jag, många som ska gasa från start och där bakom sitter Eelis och smyger. När det vankas upplopp så kommer han längst ut. Jorma Kontio från bakspår är lite chansartat då han har en tendens att sitta och sova i kön. Kan vara en rolig chansspik i avslutningen.

Dragen

4 Colour Of Love (V75-2) har visat fin form på slutet. Hon gick bra senast och idag ska Uhrberg köra vilket är riktigt intressant. Jag tror hon kan få ett perfekt lopp på innerspåret och skulle luckan uppstå så kan hon skrälla till låga 3% i ett väldigt öppet lopp.

13 Coffie U.N.G (V75-4) blir bortglömd i detta lärlingslopp. Han kommer från några tveksamma insatser men besitter riktigt bra kunnande. Han gynnas av att det är två strukna då han kan komma igenom på ett bättre sätt. Kim Moberg kör honom alltid vilket är ett plus och blir det bra tempo där fram då har han en vass avslutning.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 13 Southwind Feji 

DD-2: 10 Eelis

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB