Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Ikväll delar Åby och Solvalla på V86 omgången och det är min favoritkombination. Det brukar vara sevärda lopp på Åby där vi har som bekant open stretch på upploppet. Omgången i sig ser favoritbetonad ut på förhand men som så många gånger förut så räcker det med två skrällar för att värdet ska sticka iväg. Mina singelstreck kommer i början och seger receptet är spets och slut på båda. Glöm inte bort dragen, dem ska ge oss pengarna. Finns även lite DD-förslag längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Bästa singelstreck

5 Highspirit (V86-1) har en straffspark framför sig och blir kvällens största favorit. Han har set fin ut vid dem två senaste segrarna och jag tror han plockar sin tredje raka ikväll. Han är ruskigt snabb ut och i ledningen tror jag ingen besegrar honom. Flemming slår in straffsparken i öppet mål.

Näst bästa singelstrecket

2 Sir Q.C (V86-2) tar jag ”ställning” för i ett lopp där två hästar sticker ut. Han var ute i ett V75 lopp från bricka tolv senast och gjorde det bra. Jag varnade för honom då men uppgiften blev lite för svår. Ikväll har han ett bra utgångsläge och går ner i klass, Ulf kommer testa för ledningen efter en bit och jag tror ingen bråkar med honom. Väl i ledningen ska han vinna mot detta motstånd.

Dragen

11 Gute Band (V86-5) gör intressant debut i Johan Untersteiners regi, han är bra i grunden och skulle det blir bra tempo så kommer han in i matchen. Till 6% är han intressant i ett öppet lopp.

12 Doneisdone (V86-6) håller bra form och spurtade bra senast. Det är ingen häst som vinner ihjäl sig men jag gillade intrycket senast. Skulle Kenneth komma bra på det från springspåret så kan han överraska.

3 Alwaysinblackpedia (V86-7) är en häst jag gillar, hon har fått ett lopp i kroppen och Frode kommer inte till Åby om han inte tror på henne. Hon öppnar snabbt och jag tror man siktar på ett smyglopp i ryggen på ledaren. Hon är vass när hon får smyga och det kan smälla på stretchen när Takter viker ut henne.

12 Bucks To Burn (V86-8) avslutade starkt som trea efter uppehåll senast, han mötte då kvällens favorit 3 Stand Bayou. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och skulle det bli bra tempo där fram, då kommer han till slut. Bakspår med voltstart är inte så dåligt, det har ni säkert hört förut av mig.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,6

DD-2: 3,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Dixi Sisu

DD-2: 3 Stand Bayou

Roliga DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Alwaysinblackpedia

DD-2: 12 Bucks To Burn

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB