Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

47 miljoner i jackpot och V75-finaler på Solvalla. Det kittlar lite extra och när det dessutom ser svårt ut att få ihop sin rad då tror jag det kan betala bra. Jag har hittat två singelstreck som jag tror har bra chans att ta hem sina lopp, den första tar jag ställning för och den andra blir favorit. Sedan finns det många roliga drag som är bortglömda. Njut av sporten, nu kör vi! 


Singelstrecken

1 Zenit Brick (V75-3) är en dem stora profilerna under vintern. Han ställs mot den andra profilen 2 Västerboonthenews och det ska bli kul att se den duellen. Jag tror att Zenit är den bättre hästen och med loppet i kroppen senast så är han bara bäst. Han har innerspår och Björn kommer att få leta sig ut (litet fält så det löser han) och sedan ta värsta konkurrenten den tunga vägen. Intrycket senast var riktigt fint och när Björn börjar dra upp farten sista varvet så tror jag han plockar ner ledaren. Jag tycker hästarna ska vara lika mycket streckade men så är inte fallet. Zenit Brick till 29% tackar jag för! Kör Björn!

4 Weekend Fun (V75-4) har övertygat på slutet och jagar sin femte raka seger. Han vann spårlottningen och det låter riktigt påställt från stallet. Han har en ruskig avslutning och från ett bra utgångsläge tror jag man hittar ner i en bra position och då har han en bra chans. Han öppnar faktiskt ganska bra och skulle man ladda kanske man får ledningen. Jag tror han har en bra chans oavsett position och det ska bli kul att följa denna fina häst. Jag är också väl medveten om att Rikard N Skoglund inte vinner under V75 finalerna varje gång men han känner hästen bra och jag litar på honom.

Dragen

4 Aisha Simoni (V75-2) är en riktigt stark märr som skördat fina framgångar i Sverige förut. Skulle Forss lösa det snäva spåret och få en bra start då tror jag hon kan vara med och hugga om ledningen, därifrån brukar hon gå bra och ska passas. Hon kan även vinna med annat loppscenario.

7 Velvet Gio (V75-5) vill jag varna lite extra för. Han har gjort två riktigt fina insatser på slutet och senast var han trea bakom Erik Sting och Twigs Briard. Idag är han helt bortglömd till 2% och skulle han ramla ner i ett bra slagläge, då kan skrällen vara ett faktum. Vill även nämna just 6 Twings Briard som får Björn Goop i sulkyn vilket är intressant.

I avslutningen väljer jag att plocka med många hästar, det finns några som är riktigt bortglömda och dem vill jag varna för. 2 Han Herred satt fast med allt kvar senast, kan få ett riktigt bra lopp igen och skulle lucka komma så kan han skrälla. 7 Sambuca Knight är nedstruken till spår fem vilket är ett stort plus. Han öppnar väldigt bra och skulle han få ledningen så säljer han sig dyrt. Den sista är 10 Västerbo Exact som verkligen kan spurta när han får sitt lopp. Det kan gå undan från start vilket bjuder in dem på bakspår och då kommer han bli farlig.

Spelstopp på V75 är 16.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB