Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby

av MLipovac

Åby står för kvällens V64 omgång och jag tycker det ser intressant ut på förhand. Jag har hittat ett roligt drag i inledningen jag vill varna för och sedan har jag hittat en lösning på dagens dubbel. I inledningen får vi se ett långlopp där två hästar sticker ut, jag tror det kommer stå mellan dessa men det finns en rolig outsider som kan gynnas om dem kör mot varandra. I avslutningen får vi se ett snabblopp där jag plockar med en duo. Nu kör vi!


Min luring i inledningen börjar vi med, det är en härdad V75 häst som går ner i klass och såg väldigt fin ut senast. Hästen jag pratar om är 8 Dollar Access (V64-1) som har bra form. Han var som sagt ute på V75 senast och såg väldigt fin ut som fastlåst. Man kan tänka att utgångsläget är jobbigt, det är det men när det endast är åtta hästar till start så är det inte lika illa. Kan han ramla ner i en bra rygg och få lite draghjälp, ja då kan han spurta vasst. En häst som måste med i inledningen.

Spelstopp på V64 är 19.30


DD-1 (2640m auto)

1 Great King Wine och 6 Bellino B sticker ut i inledningen, båda vann sina senaste starter och såg väldigt fina ut. Den förstnämnda ger jag tipset till då han var väldigt fin efter lite paus senast, han kommer knappast vara sämre ikväll och från ett perfekt utgångsläge kan Stefan välja hur han vill göra. Det finns open stretch på Åby och en resa i rygg på ledaren och sedan spruta kan vara en riktigt bra lösning för honom. Den sistnämnde var överlägsen senast från ledningen, han blir bara bättre med två lopp i kroppen och i ett litet fält kanske han får ta över ledningen och då kan han bita ifrån sig riktigt bra. Skulle det dock kosta mycket för dessa två då vill jag ha med en tredje, det är Veijos 3 Othello Face som var tillbaka senast efter lång paus. Han galopperade då bort sig men det tar jag inte så hårt på, det är autostart ikväll vilket jag tror är mycket bättre för honom. Han har riktigt hög grundkapacitet och skulle han vakna på rätt sida ikväll då kan han vara med i segerstriden.

DD-2 (1640m auto)

1 Bouncing Ball O.O är en häst jag jagat på sistone, han har fått ett lopp i kroppen efter en liten vila och jag tror han närmar sig toppformen. Jepson kommer ladda vad som går ikväll och kan bestämma taktiken här, jag tror man vill testa i ledningen men skulle det kosta för mycket så kan han välja att släppa och ta dem till slut. Jag vill dock dubbla med en häst jag tyckte gjorde ett bra lopp efter paus senast, det är 9 Digital Yankee som jag tror kommer göra ett väldigt bra lopp ikväll. Han har en bra rygg att gå i och då kan han få en riktigt bra resa, till 7% är han riktigt rolig.


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3,6

DD-2: 1,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Great King Wine

DD-2: 1 Bouncing Ball O.O

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB