Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

V75 på Solvalla idag och det är lite annorlunda förutsättningar med mycket hästar i loppen och voltstart i nästan alla lopp. Till en början tyckte jag det såg väldigt intressant ut men ju mer jag kollar så tycker jag det ändå ser ganska favoritbetonat ut. Det finns som sagt många hästar i loppen men ändå är det svårt att hitta potentiella skrällar som verkligen har en bra chans att vinna. Jag har hittat två singelstreck som blir favoriter, dom har dock väldigt bra chans att vinna och jag tror det kommer stå mellan deras respektive kuskar om vem som blir V75-Champion. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

1 Bryssel (V75-3) står väldigt bra inne i loppet och har även fått perfekta förutsättningar med innerspår på start. Han hade det i senaste starten och tog då hand om ledningen ledde varje meter av loppet. Han har varit borta nu men han brukar gå väldigt bra efter vila och jag tror Björn har honom väl förberedd. Björn är expert på att få iväg hästarna och väl i ledningen så ska han ha bra chans att spåra runt om. Detta tror jag inte att världens bästa kusk bränner.

6 Antonio Trot (V75-5) har övertygat i tre raka segrar över aktuell distans och jag tror man har bra chans att ta fjärde raka idag. Han har pausat i två månader men det är enligt plan då Timo har siktat på detta lopp. Stallformen är på topp och jag tror Antonio är väl förberedd på denna uppgift. Jag tror Jorma är offensiv direkt och kör framåt, kommer han tidigt så blir jag inte förvånad om han tar över ledningen och då ska mycket till för att han ska bränna detta. Bra chans oavsett position.

Dragen

1 Windy Ammik (V75-1) tror jag kommer göra en riktigt bra insats idag, hon har fått en liten paus och blivit uppfräschad vilket jag tror passar perfekt. Från sitt innerspår kan hon få en perfekt resa och med lucka i tid så kan Björn skrälla direkt i inledningen till 8%.

10 Horgen Lynet (V75-6) är stallkompis till den stora favortien. Tränaren tycker att hästarna är jämngoda men det verkar inte spelarna tycka. Favoriten är fem gånger mer spelad vilket gör det hela intressant. Björn Goop upp är intressant och med lopp i kroppen tror jag han kan vara med och hugga om det.

10 Hossiana Boko (V75-7) har ett intressant utgångsläge på tillägg, hon är snabb ut i volt och skulle Per träffa rätt från springspåret så kan hon vara med där fram direkt. I bästa fall tar hon över ledningen och därifrån har hon tagit karriärens båda segrar. Till 10% är hon ett måste i avslutningen.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,9,10

DD-2: 3,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Järvsöodin

DD-2: 10 Hossiana Boko

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB