Startsida / Inlägg

V75-Tips Eskilstuna

av MLipovac

V75 cirkusen har tagit sig till Eskilstuna denna helg och vi får se en fin omgång. Den ser något favoritbetonad ut och Timo Nurmos kommer styra utdelningen denna helgen. Han har några riktigt fina hästar ute och jag tror mycket på två av hans hästar. Glöm inte bort kantbollarna, dem ska ge utdelningen en skjuts.  Vi får se om vi har vädergudarna med oss denna lördag, det är mycket snack om banan och om man kommer kunna köra barfota eller inte. Håll kolla på det. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

1 Globalsatisfaction (V75-1) var tillbaka efter ett långt uppehåll senast. Han gjorde ett bra lopp bakom stallkamraten Linus Boy och blev tvåa. Han går framåt med loppet i kroppen och det låter bra från stall Nurmos. Han har dragit innerspåret och det kan man tycka är lite krångligt, jag tror dock Ulf löser det då fältet är litet. I andraspår tror jag han har väldigt bra chans. Tror faktiskt han har bra chans att plocka ner dem den tunga vägen om det behövs.

5 Zenit Brick (V75-3) ser ut att ha en riktigt fin uppgift framför sig, han har skördat stor framgång i vinter och senast vann han utan att behöva gå i botten. Han har ett bra utgångsläge, distansen passar och jag tror han vinner detta från dödens om det behövs. Tror dock att han blir släppt till ledningen om Örjan är vaken och är med där fram direkt, Örjan har varit väldigt passiv i sina styrningar på slutet och det oroar väll lite. Denna chansen ska han inte bränna.

Dragen

9 Carisma Sisu 14 Guinea Boko (V75-2) är två måstestreck för mig i ett öppet stolopp. Den förstnämnde var tillbaka efter en lite paus senast och gjorde ett bra lopp. Hon satt fast med krafter kvar och från ett perfekt smygläge kan hon slå till. Den sistnämnde var också tillbaka efter paus senast, hon gjorde ett bra lopp som fyra och går framåt med loppet i kroppen. Skulle bana bli tung så gynnas hon då hon är stark.

8 Antonio America (V75-4) kördes lite passivt senast men avslutningen var det inget fel på. Han har innerspår på tillägget men skulle Sandra hitta en bra resa, då kan han flytta på sig. Tycker Sandra kör väldigt bra just nu och han är ett givet streck i ett roligt långlopp.

1 Oceanic Clearence (V75-6) har fått två lopp i kroppen och senast avslutade hon riktigt vasst. Det skrek ”nästa gång” om henne då och nu är det dags. Från sitt innerspår kan hon få en perfekt resa och löser det sig så går ingen säker över upploppet.

2 Porthos Race (V75-7) gjorde ett bra lopp utvändigt om ledaren senast, idag tycker jag han är intressant då han kan hitta till ledningen. Där kommer Åke att köra och skulle han få bestämma en bit då biter han ifrån sig riktigt bra.

Spelstopp på V75 är 16.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB