Startsida / Inlägg

DD-Tips Romme

av MLipovac

Romme står för tävlingarna ikväll och vi får se många fina lopp. Tycker omgången ser rolig ut och det känns som att det är en V5 då härliga Lannem Silje startar i inledningen. Hon torskar inte detta lopp om allt är som det ska. Jag koncentrerar mig på dubbeln där jag spikar i avslutningen, det är en häst jag jagat en del på slutet och nu går han ner i klass och då är det dags att sätta nosen först. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett öppet lopp där jag plockar med några stycken. Tipset går till 2 Mr Creation som senast var betrodd på V75, man släppte då ledningen och blev fast. Ikväll tror jag man gasar från start och kör i ledningen, får man dämpa en bit så blir han svårslagen. 3 Actual Star är en följehäst för mig, han gör alltid sitt och har en vass speed till slut. Blir det bra tempo på loppet då kommer hans speed att bita riktigt bra. 4 Qamaro C.D håller sin fina form och satt fast senast med krafter kvar. Kommer han ner i ett bra slagläge så kan han komma in i matchen, han ska även gå med jänkarvagn vilket kan ge en kick. 5 Calle Laday gör debut för Pihlström ikväll, han har hög kapacitet och jag tror han gör ett bra lopp direkt. Är han inte för ringrostig så tror jag han kan vara med direkt. 11 Dennis De Castella kommer också från ett uppehåll, han har fått en längre träningsperiod men det brukar vara väl förberett från stallet. Samma gäller honom, blir det tempo och inte ringrosten skiner igenom för mycket, då kommer han vara med där framme. Sista strecket ger jag till skrällen 6 Dreams Burn Down som jag trodde på näst senast på Solvalla, han gjorde då ett bra lopp som trea. Senast var han inte lika bra men jag tror det kan lossna för honom när som helst. Jag står över två betrodda hästar, den första är 1 Scarlets Mirakel som missgynnas av skor och brodd, han har även ett tråkigt utgångsläge. Den andra 10 Mon Etoile som möter hingstar och valacker ikväll, hon har tre raka segrar men senast tycker jag inte det såg riktigt bra ut.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen sticker två hästar ut, det är 3 Island Life och 4 Ready For More. Jag tar ställning och går på den förstnämnde. Han har härdats i tuffa V75 lopp utan att få betalt, ikväll går han ner i klass och jag tror man kan överta ledningen tidigt och då ska det vara en bra chans. Jag har jagat honom en del på slutet och ikväll måste det vara dags att ta betalt. Motbudet 4 Redy For More är en av mina favorithästar, han har haft mycket problem med skador och jag är glad att han är tillbaka. Jag tror man kommer ge honom ett snällt lopp ikväll då han varit borta mycket. Det fäller avgörandet och jag går på 3 Island Life.


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,3,4,5,6,11

DD-2: 3 Island Life

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Mr Creation

DD-2: 3 Island Life

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB