Startsida / Inlägg

V75-Tips Färjestad

av MLipovac

Långfredag och Färjestad står för sin årliga V75 omgång. Vi får se många fina hästar och detta brukar vara startskottet på vårsäsongen. Jag har hittat omgångens bästa singelstreck i huvudloppet i avslutningen. Jag tror att Peter Untersteiners kanon kommer att leda varje meter av loppet. Färjestadsbanan brukar vara snabb och har ett kort upplopp där hästar i ledningen kan rinna undan. Har även två tänkbara singelstrecks om jag vill invänta sista infon på innan jag tar ställning. Har hittat några drag som blir bortglömda, det vankas lite ändringar på några av dem vilket är intressant. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

1 Justice Ås (V75-7) tror jag har en bra chans att leda runt om i avslutningen. Jag har väntat på att han ska starta för jag sa till mig själv att spika honom efter senaste insatsen. Då galopperade han när Peter laddade och sedan stod han för en riktigt vass upphämtning. Han har siktats hit och jag tror på en toppinsats av honom. Innerspåret tror jag han fixar och i ledningen blir han svår att slå. Hela vägen Peter!

Tänkbara singelstreck

4 Explosive Merlot (V75-1) är en häst jag alltid haft ett gott öga till. Han återkommer efter vila och Bergh låter positiv. Jag tror han kommer prestera bra direkt och skulle Bergh träffa rätt så tror jag på offensivt upplägg. Skulle han få ledningen så kommer dem andra få jobba för att plocka ner honom. Han är riktigt kapabel och det låter som han mognat vilket är bra då han galopperat bort mycket pengar. Det är en tuffing som jag tror kan vinna direkt i årsdebuten. Ska invänta sista infon innan jag tar ställning.

6 Southwind Feji (V75-3) behöver ingen närmare presentation. Alla garderar henne varje gång men hon bara vinner. Idag möter hon klart tuffare hästar men vi har inte sett botten i henne än. Värsta motbudet 3 Double Exposure har spår invändigt och frågan är om Örjan kommer köra i ledningen eller släppa? Jag tror han kommer testa där för annars ger han bort loppet till favoriten. Tror dock favoriten har bra chans även om hon får göra grovjobbet då värsta motbudet inte har toppform. Ska invänta sista infon här också innan jag väljer om jag försöker fälla henne eller går på henne.

Dragen

10 B.B.S Canyankee (V75-2) visar toppform och körs av sin ordinarie kusk. Det brukar bli bra fart i lärlingslopp och får han sin ryggresa så kommer han bli farlig till slut. Intressant till 6% i ett öppet lopp.

6 Keycard & 10 Zolicia (V75-6) är två roliga bud som båda ska gå barfota runt om. Den förstnämnde är väldigt snabb ut men kan krångla ibland. Jag tror Veijo kommer ladda för spets och på en snabb bana kan hon rinna undan. Den sistnämnda avgjorde på stretchen näst senast i årsdebuten, senast blev det galopp. Idag ska Johan sätta på en jänkarvagn vilket alltid är intressant på hans hästar, faller det väl ut så kan hon avsluta vasst.

Spelstopp på V75 är 15.00


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,4,5,6,10,14

DD-2: 1 Justice Ås

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Keycard

DD-2: 1 Justice Ås

Spelstopp för DD är 16.52


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB