Startsida / Inlägg

V75-Tips Romme

av MLipovac

V75 Spring Race avslutas idag på Romme och omgången är kryddad med en multijackpott. Det bjuds på fina lopp där vi får se kallblodskungen Månprinsen A.M. och första deltävlingen till Olympiatravet där jag har min vinnare klar. Jag tror att Björn Goop kommer ha en stor huvudroll idag då han har några riktigt vassa chanser. Mot miljonerna!


Singelstrecken

5 Zenit Brick (V75-3) tror jag tar revansch för nederlaget senast. Örjan körde väldigt konstigt då och bjöd On Track Piraten på rygg hela vägen och fick se sig slagen. Idag hoppar Björn Goop upp igen vilket är ett stort plus, hästen trivs med Goop och dem har tagit 7 av 9 segrar ihop. Han har toppform och jag tror att Goop kommer välja en lugn dödens inför lutvarvet och sedan tror jag han bara är bäst. Det kan dessutom kosta lite för dem värsta motbuden i början och det gynnar bara mitt singelstreck. Jobba in honom Björn!

11 Well Done La Marc (V75-4) blir klar favorit och är bästa hästen i ett ganska dåligt stolopp. Hon har mött betydligt tuffare hästar i år och senast såg hon väldigt fin ut när hon vann enkelt från ledningen. Startmetoden är ett litet minus då hon inte gått felfritt någon gång, idag tror jag Björn tar det väldigt lugnt och när man lyssnar på Björn så tror han på felfri avgång. Sedan kommer han leta sig ut och köra offensivt, jag tror han synar dödens med varvet kvar då hon trivs med tätkänning och är tuffast till slut. Garderar man bakom så ser det riktigt öppet ut, en eller alla. Jag väljer en!

Dragen

4 Eldvin 9 Smedheim Solan (V75-1) är båda tio gånger mindre spelade än favoriten, det räcker nästan för att man ska plocka med dem. Favoriten brukas köra väldigt passivt och sover Gunnar i ledet så kan Eldvin rinna undan från ledningen. Han var riktigt fin senast när han slog Lannem Silje. Jörgen har sin plan klar, ett bra tempo i ledningen och försöka sticka undan till slut. Smedheim Solan blev slagen av favoriten senast men var nära att vinna. Loppet i kroppen gör honom gott och skulle Ulf lura bort Gunnar så tror jag han kan stå som vinnare till slut.

4 Djorkaeff Sisu 9 Fux De Luxe (V75-2) är två hästar som jag varnat för tidigare. Den förstnämnda trodde jag mycket på senast på Momarken, han blev störd i sista sväng och tappade fart. Formen är på topp och träffar Erik rätt i volten så kan han få en perfekt resa och då har han en vass avslutning som fäller väldigt många. Den sistnämnde plockade jag med senast och jag gillade vad jag såg. Han ska vara ännu bättre med loppet i kroppen enligt tränaren och stämmer det med positionerna så kan han slå till.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6,10

DD-2: 1,2,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Aramis Amok

DD-2: 9 Handsome Brad

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB