Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Åby och Solvalla delar på kvällens V86 omgång. Det ser riktigt intressant ut på förhand, många svårlösta lopp och dessutom kryddas omgången med 13 miljoner extra i potten. Jag tror att man kommer få bra betalt om man lyckas pricka in 8 rätt. Jag har hittat två singelstreck, det första kommer direkt i inledningen och där har Björn Goops fina sexåring en bra uppgift som han ska lösa. Det andra är en häst som kan vara lite knepig ibland, han har dock en intressant uppgift ikväll och jag går på honom. Finns även några riktigt roliga drag som ni inte får glömma, dem kan få sina smyglopp och då kan det smälla i kuponghögen. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

5 Bryssel (V86-1) har en lämplig uppgift framför sig. Jag trodde mycket på honom senast när han gjorde årsdebut, då blev han avslagen av en häst som kom långt ut. Ikväll är det lång distans, bara sex hästar till start vilket gynnar honom. Peter Ingves kör som har toppform och jag tror han tar detta från dödens om det behövs. Tror dock alla kommer rada upp sig på ett led till en början och sedan när Ingves sätter in stöten så kan ingen stå emot. Spik i inledningen.

12 Fonda Boko (V86-6) chansar jag lite med i ett lopp där två hästar sticker ut streckmässigt. Han galopperar och har lite saker för sig men när han travar så är han riktigt bra. Uppgiften ikväll ser bra ut, han har tjugo meters tillägg och springspår och är väldigt snabb ut. Det finns inga springsspårshästar på start vilket gör att han har fri väg framför sig. Träffar Torbjörn och håller honom i rätt gångart så tror jag man sitter i ledningen tidigt och sedan ska det vara riktigt bra chans att leda runt om. Jag spikar och blundar hoppas han håller sig i skinnet i starten och första sväng.

Dragen

3 Ida Glitter 10 Kiss Me Kate T.J (V86-2) är två roliga skrällar i ett öppet stolopp. Den förstnämnde har varit i Sverige förut och gjort det bra, nu siktar man på ledningen och därifrån växer hon en klass. Skulle man få dämpa en bit så kan hon hålla hela vägen. Den sistnämnde rankas väldigt långt ner av många, jag tycker inte hon är något sämre än dem betrodda och skulle hon få hänga på favoriten i ryggen så har hon en vass speed. Stallet har haft problem med dåligt hö, nu verkar det vara ordnat och hon är på gång. En riktig kantboll som kan slå till.

1 Chill Out Joe (V86-3) har bra form och spurtade bra senast. Ikväll har han dragit ett perfekt utgångsläge och kommer få en smygresa. Han har en vass speed och när kusken drar tussarna så kan han bli farlig på stretchen.

2 Miss Pixel (V86-7) låter det väldigt spännande på. Man tänkte ge henne en vila efter senaste starten med då satt hon fast med allt kvar och man var ”tvungen” att starta igen. Ikväll är det dags och man ska plocka skorna om det går, sätta på bikén och helstängt. Det kommer gå undan från start och skulle man få dämpa i spets en bit då kan hon rinna undan. Man kan även släppa ledningen och få ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Till låg procent är hon riktigt intressant.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,4,11

DD-2: 3,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 11 Sharp Dream

DD-2: 8 Rigel Face

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB