Startsida / Inlägg

V75-Tips Momarken

av MLipovac

V75 flyttar denna lördagen till Norge och Momarken. Tycker omgången ser spelvänlig och intressant ut och det långa upploppet kommer bli utslagsgivande. Tänk på att man inte får använda pisk i Norge, det är även ett annorlunda voltsystem där man får mer plats och spåren två och fem är bra. Jag tror att världens bästa kusk, Björn Goop kommer spela huvudroll denna helgen. Jag tror mycket på en av hans hästar och spikar denne. Har även två tänkbara singelstreck som jag vill avvakta med och höra sista infon innan jag tar ställning. Glöm inte bort dragen. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

4 Farouk B.R (V75-5) stod för en sexstjärnig insats senast när han van trots tufft tryck hela loppet. Han såg ut att ha krafter kvar och tussarna var oryckta. Idag har han dragit ett perfekt utgångsläge och med världens bästa kusk i sulkyn tror jag på spets och slut. Björn är en mästare på att jobba in dom och detta tror jag han bara vinner.

Tänkbara singelstreck

8 Heartbreaker V.S (V75-1) var bra som tvåa senast på V75. Nu har han fått pausa lite och blivit uppfräschad vilket gjort honom gott. Utgångsläget är bra för honom, han är lite spänd och kan galoppera när han har hästar omkring sig. Nu kan Björn ta det lugnt från start och sedan köra fram utvändigt om ledaren, därifrån tror jag han är starkast. Det ser dessutom ut som att Kolgjini och Untersteiner kommer köra från start och kostar det för mycket då står ingen emot när Björn kommer.

5 Raise Broline (V75-2) blev jag överraskad över senast, hon var tillbaka efter lång paus och man hade inte höga förhoppningar. Hon stod för ett riktigt bra lopp och med det loppet i kroppen tror jag hon går framåt rejält. Spår fem är springspår i Norge och med en skicklig norsk kusk tror jag han träffar rätt och då är hon snabb ut. I ledningen kan hon bli mycket svårpasserad. En viktig detalj är att hon nästan måste gå barfota runt om för att vinna, kolla bara resultatraden. Avvakta och se hur det ser ut.

Dragen

6 Simb Senta (V75-2) är en rolig skräll att ta med om man inte spikar 5 Raise Broline. Hon ska göra en av karriärens sista starter idag och vi har sett hur det sett ut på andra ston som gårr sina sista starter (Ultimate Wine & Dealwithakiss). Hon har ett bra utgångsläge och skulle hon få sin smygare då är hon vass till slut. Garderar ni så får ni inte glömma henne.

8 Djorkaeff Sisu (V75-3) är ett drag som är på gång. Han har ett tråkigt utgångsläge men kan få ett perfekt lopp. Jag tror det kommer bli bra tempo på loppet och hittar Ulf då ner i ett bra slagläge då kan han spurta riktigt vasst. Det långa upploppet gynnar honom och man ska även ändra till ett norskt huvudlag vilket han svarat bra på i träning. 8% tackar vi för.

10 Flex (V75-4) är bortglömd i ett öppet kallblodslopp. Han svarade för en stark seger på Åby näst senast och senast var han trea bakom Lannem Silje. Utgångsläget är lite knivigt men skulle Nathalie lösa det då kommer han bli farlig till slut.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka Nurmos-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 10 Sir Ratzeputz

DD-2: 10 Antonio Trot

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB