Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

V75-finaler på Solvalla är alltid spännande. Omgången kryddas med jackpot och många miljoner att spela om. Jag tror att Timo Nurmos har några bra chanser och kommer att spika en av han fina hästar. Det roliga med finaler är att hästar som varit betrodda i försöksloppen är helt bortglömda i finalerna, man kan hitta några riktigt fynd som bara måste med. Mina rubriker och DD-förslag finns här under. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

12 GlobalSatisfaction (V75-5) tror jag hade haft en bra chans att segerstrida i Gulddivisionen denna veckan. Nu startar han i Silverfinalen och jag väljer att gå på honom helt och hållet. Hans insats senast var ruggig, han gick fram i dödens och bara mosade allt motstånd med krafter och tussar kvar. Utgångsläget idag är bara oddshöjande då jag tror Ulf kommer syna dödens så fort han får chans till det. När det dessutom ser ut som att det kan bli bra fart i främre träffen så tror jag ingen orkar stå emot GlobalSatisfaction när han sätter in stöten sista fyrahundra. En riktigt prisvärd spik som är tre gånger så lite spelad som favoriten.

3 Floris Baldwin (V75-6) är en holländsk häst som tränas i Norge. Han var fin på Momarken när han vann från ledningen efter tryck flera gånger under vägen. Tycker han stack undan och visade fin styrka och vilja. Han är snabb ut och jag tror inte han bommar ledningen idag, därifrån får dem vara bra för att slå honom. Klassisk spets och slut vinst!

Dragen

6 Anne Royal 10 Dealwithakiss (V75-2) är två roliga drag i Diamantstofinalen. Den förstnämnde var bra i skymundan bakom vinnande 3 Keycard. Intressant idag är springspåret och att hon är riktigt snabb ut, Jepson är bra i voltstart och jag tror han kommer som sämst sitta i rygg på ledaren. Får hon lucka i tid blir hon farlig på speed. Den sistnämnde blev störd senast när hon avancerade framåt, tror en toppplacering kanske vinst rök då. Voltstart är inte hennes grej men skulle hon trampa rätt så har hon kapacitet att runda fältet.

1 Clint Classic 8 Ragazzo Da Sopra (V75-4) är två intressanta motbud till den stora favoriten 4 Sir Q.C. Den förstnämnde hängde med bra senast som tvåa, nu har han ett perfekt utgångsläge och är garanterad en bra resa. Har en vass speed till slut och ska bli intressant och se vad körspöet kan göra. Den sistnämnde ska gå barfota runt om vilket är ett stort plus, han fick en genomkörare senast och nu tror jag formen är på topp. Behöver lite tur från detta utgångsläge, skulle det inträffa då tror jag han är med där fram.

1 Erik Sting (V75-7) kanske inte är något drag men jag måste som alltid nämna honom. Han är ruskigt kapabel och ställer inte innerspåret till det för honom så tror jag han vinner detta. Man ska plocka av skorna idag och testa en jänkarvagn vilket kan göra honom några meter bättre. Håller han upp innerspåret så tror jag på toppchans, han är bra med andra upplägg också.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Floris Baldwin

DD-2: 1 Erik Sting

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB