Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Kvällens V86 omgång delas mellan Åby och Solvalla. Jag tycker omgången håller bra klass och loppen ser intressanta ut. Bästa singelstrecket hittar vi direkt i inledningen, det är en häst som är överlägsen i sitt lopp och förlorar bara om han är sjuk eller galopperar bort sig. Har även hittat ett roligt singelstreck som jag tror kommer göra ett riktigt bra lopp ikväll. Glöm inte bort dragen och dagens dubbel förslagen. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

5 Harran Boko (V86-1) tror jag har toppchans i detta gäng. I hans sista lopp tappade han travet i ledningen och pausen han fått nu tror jag gjort honom gott. Jag tror han är fräsch och i bra ordning och då ska ingen i detta fält kunna slå honom. Det ser dessutom ut som att han kommer få överta ledningen i ett tidigt skede och sedan får dem andra köra om andrapriset. Endast sjukdom och galopp emot honom.

Roligaste singelstrecket

4 Rose Garden (V86-4) visade fina fartresurser senast som ganska hårt betrodd i debuten för Björn Goop. Hon galopperade bort sig då men jag gillade intrycket på henne. Ikväll sätter man på skorna igen då hon blev lite för rullig senast och man har fräschat upp henne. Hon är mycket bättre än vad raden visar och jag tror Kaj Widell har en fin chans här. Jag chansspikar henne i ett öppet lopp till 10%!

Dragen

2 Puccy Italia (V86-3) är kanske inget drag men hon är min tipsetta i ett av omgångens öppnaste lopp. Hon stod för en bra insats bakom Mellby Collector senast och ikväll ska Veijo plocka av skorna för första gången. Vi har sett vilken effekt det ger på Veijos hästar och från ett perfekt utgångsläge kan han välja om han vill köra i ledningen eller köra ett smyglopp för att sedan plocka ner dem på stretchen. Ett måste på kupongen!

7 Muscleman F.I (V86-6) plockar jag med mot omgången största favorit. Han är tio gånger så mindre streckad än favoriten och det tycker jag är fel. Många orutinerade hästar i loppet och att någon ska vara 80% favorit är fel. Muscleman F.I mötte favoriten för tre starter sedan och släppte då ledningen och hade lite krafter kvar som tvåa. Ikväll hoppas jag Pekka Korpi kör i ledningen och inte ger bort loppet. Får han dämpa en bit i ledningen så kan han rinna undan. Jag förstår att favoriten är bra och kan vinna den tunga vägen men jag vill testa att fälla en orutinerad storfavorit.

9 Uccello Jet (V86-7) är en riktigt kapabel herre som inte alltid gör det lätt för sig. Kollar man hans rad så är det en del galopper och det oroar givetvis. Ikväll ska man slänga på ett helstängt huvudlag och sätta på skorna för att minska galopprisken. Faller det väl ut så tror jag han har bra chans att runda detta fält. Utgångsläget är bra då han har en snabb häst framför sig och kan sitta bra på det direkt.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,9

DD-2: 2,5,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Uccello Jet

DD-2: 2 Digital Performer

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB