Startsida / Inlägg

V75-Tips Umåker

av MLipovac

V75 har tagit sig upp till norr och Umeå. Tycker man fått ihop en sportsligt sätt bra omgång men spelmässigt ser det lite favoritbetonat ut på förhand. Jag har hittat ett singelstreck som jag tror vinner den tunga vägen, han står för klassen i loppet och är bara bäst. Har även två tänkbara spikar där jag vill höra sista infon på och se värmningarna hur dem ser ut innan jag tar ställning. Glöm inte bort dragen för dem ska få upp utdelningen en bit. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

6 Cruzado Della Noche (V75-3) tror jag bara är bäst. Det kommer bli en duell mellan honom och 2 Digital Ink som kommer sitta i ledningen. Jag tycker Cruzado är en bättre häst och ska vara med i dem stora loppen i år. Han har ett nyttigt lopp i kroppen och idag ska man sätta på det helstängda huvudlaget vilket är ett stort plus för honom. Ohlsson tar en lugn dödens och sedan tar han ner en ganska trött Digital Ink. Kör bara Uffe!

Tänkbara singelstreck

2 Makethemark (V75-1) vann i årsdebuten och såg riktigt fin ut. Han avslutade ryckande snabbt och jag tror han bara är bättre idag. Dem två värsta motbuden gör årsdebut vilket är lite ovisst, jag tror att Makethemark kommer gynnas av att Bergh och Erik kör från start och sedan blir hans spurt svår att stå emot. Det enda jag är rolig för är om 4 Diamanten får bestämma och ingen gör något, då kan han hålla undan. Jag inväntar sista snacket innan jag tar beslut.

5 Månprinsen A.M (V75-5) behöver ingen närmare presentation, han har varit riktigt fin i dem två senaste starterna och är bästa hästen i fältet. Det jag är orolig för är den korta distansen, han förlorade detta lopp förra året och även Elitkampen där den kort distansen fällde honom. Det kan vara så att han går fram i dödens och bara vinner detta men med dessa minustecken kanske man ska tänka till innan man spikar honom till väldigt hög procent. Vill höra det sista här med innan jag tar ställning.

Dragen

6 Julius Leejs & 11 So Gå Ikaros (V75-2) är två lågprocentare som jag vill plocka med i ett öppet lopp. Den förstnämnde plockar jag med då han kommer ta ledningen initialt och sedan släppa, från springspåret är Jepson riktigt vass och skulle han få luckan så kan han skrälla. Han ska även maxas i balansen vilket är intressant. Den sistnämnde är en spurtstark herre som har V75 rutin. Han behöver rygglopp in i det längsta och från detta läge kan Claes ge honom det och då kan han bli farlig. Väldigt låg procent på honom.

8 Total Recall (V75-4) var nära Who’s Who näst senast och senast blev han fast med lite krafter i V75 finalen. Utgångsläget är tråkigt idag men han har visat att han duger i klassen och skulle Ulf Eriksson hitta ner i banan så kan han slå till.

4 Lome Brage 9 Smedheim Solan (V75-5) är givna att plocka med om man garderar Månprinsen. Den förstnämnde är riktigt snabb ut och kommer att ta hand om ledningen, får Erik dämpa en bit eller att Gunnar kör passivt då kan han bita ifrån sig riktigt bra och hålla undan. Den sistnämnde ska gå barfota runt om för första gången i Sverige, det är intressant och för tre starter sedan var han nära att slå Månprinsen. Skulle Lome Brage och Månprinsen köra mot varandra då kan det bädda för en tredje och jag tror det kan bli han.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,7

DD-2: 2,4,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Disco Volante

DD-2: 4 Linus Boy

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB