Startsida / Inlägg

V75-Tips Örebro

av MLipovac

 

Örebro står för V75 omgången idag och jag tycker man fått ihop en riktigt bra omgång. Den stora kryddan kommer i avslutningen där 400.000 kronor ska delas ut i Örebro Intn’l. Jag har hittat en spik som jag tror leder sitt lopp runt om, sedan har jag även två tänkbara chansspikar där jag vill höra sista infon innan jag tar ställning. Det kryllar av drag idag och ni får inte missa att plocka med dom. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

1 In Toto Sund (V75-1) tror jag har en bra chans att leda runt om. Senast var hon lite sämre när hon förlorade i ledningen mot ett liknande motstånd. Hon hade varit i Frankrike då och var inte på topp. Inför dagens start låter det mer positivt, hon är rappare i träningen och mer på gång. Daniel Redén stall är verkligen på gång och från sitt innerspår tror jag att hon håller upp ledningen och sedan blir hon svår att passera. En spelvärd spik i ett lopp där många plockar några stycken.

Tänkbara chansspikar

7 Volstead (V75-3) har jag ruggig känsla på idag, det är tre veckor till Elitloppet och Stefan Melander har en plan med sin häst. Han har fått två nyttiga lopp i kroppen med öppet huvudlag utan att prestera på topp. Idag sätter man på det helstängda huvudlaget vilket gör honom mycket bättre, jag tror Stefan synar positionen utvändigt om ledaren då han gör sina bästa lopp där (vann både försök och final i Sweden Cup). Tror att han blir tuff att stå emot den sista biten, det skiljet mycket i procent mellan honom och favoriten och därför kan man ta ställning och spika Volstead.

3 Vikings Preacher (V75-4) är en annan rolig spik i ett riktigt öppet lopp. Det är en häst jag verkligen gillar. Näst senast spetsade han från bricka två i volten, släppte till favoriten och slog sedan den när luckan kom. Senast gjorde han debut på V75 men var sämre, han hade problem med magen och det loppet är det bara att glömma. Man har behandlat honom nu och med Björn Goop upp och bricka tre så tror jag man sitter i ledningen i första kurvan. Därifrån biter han ifrån sig bra och till 7% är han ett av omgångens bästa drag.

Dragen

5 Dartagnan Sisu (V75-2) blev jag besviken på i höstas när han var med i Derbykvalet, han var favorit men var inte som bäst då. Det är en ruskigt kapabel häst som varit ute mot dom tuffaste hästarna i sin kull (Diamanten, Cyber Lane och Makethemark). Idag gör han årsdebut men det ska vara väl förberett direkt, Djuse låter nöjd och jag tror han gör en bra insats direkt. Får han sitt rygglopp då är han tuff att stå emot till slut.

6 Glenn Boko (V75-6) är streckad på 6% bara? Vad är det frågan om? Jag förstår inte, han har fått två lopp i kroppen och från stall Goop varnar man för honom. Han ska gå optimalt utrustad och är startsnabb, skulle han få ledningen då får dem andra vara bra för att slå honom. Han kan vinna från andra positioner också och är ett måste på kupongen.

6 Just Wait And See (V75-7) kommer det bli skrik på idag. Han har ett nyttigt lopp i kroppen och ska gå barfota runt om. Han är den troliga ledaren och därifrån tror jag han kan gå en bra tid, skulle det krångla för dem betrodda bak i ledet då kan han rinna undan.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,6

DD-2: 6,14

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Glenn Boko

DD-2: 14 Call Me Keeper

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB