Startsida / Inlägg

V86-Tips Bergsåker/Solvalla

av MLipovac

Bergsåker och Solvalla delar på tävlingarna ikväll och jag tycker omgången ser riktigt rolig ut. Det finns några klara favorit som jag tror kan få problem och då kan utdelningen skjuta riktigt i höjden. Jag spikar dock kvällens största favorit, det är kallblodskungen som bara vinner. I avslutningen kommer mitt andra singelstreck och det är Timo Nurmos fina häst som är tillbaka efter vila. Det finns gott om drag, glöm inte att plocka med dom. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

5 Månprinsen A.M (V86-7) behöver ingen närmare presentation. Han blir alltid hårt betrodd och ikväll är inget undantag. Han har varit riktigt fin i årets starter och ikväll tror jag på en väldigt bra insats. Senast fick han stryk av 8 Lome Brage men gjorde ett bra lopp  utvändigt om denna på kort distans. Ikväll är det medeldistans vilket gynnar honom och trots en löpning utvändigt om ledaren så tror jag han bara är bäst. Gunnar har haft sikte på en uppgift den här säsongen och det är Elitkampen. Jag tror han är så nära den absoluta toppformen som han kan och detta plockar han hem ikväll.

5 Araw Hoss (V86-8) återkommer efter uppehåll och blir klar favorit direkt. Detta är en riktigt kapabel herre som inte haft flyt i sin karriär, han har varit borta mycket men när han väl varit fräsch så har han varit väldigt bra. Hade ett snack med Timo och han tycker hästen känns väldigt fin, det låter uppåt tycker jag och är han i närheten av vad han kan så vinner han detta den tunga vägen. Tycker inte motståndet skrämmer och jag spikar honom.

Dragen

3 Re Doc (V86-2) var tillbaka senast efter paus. Han galopperade direkt och fick inte visa vilken form han hade. Tycker det är bra med en start direkt igen och sköter han sig tror jag ingen tar en längd på honom. I ledningen är han segstark och kan hålla väldigt länge.

6 Scarpetta (V86-5) har två lopp i kroppen och ska lättas i balansen ikväll. Har springspår ikväll och är den tidiga ledaren, skulle favoriten göra bort sig så kan han leda runt om.

10 Evoque (V86-6) är en storskräll som jag vill varna för. Det är ett väldigt orutinerat gäng och jag tror att det kan skrälla rejält här. Plockar fram henne då jag gillar när Tarzan gör ändringar på sina hästar. Han ska plocka skorna på henne och stallet har väldigt god form. Garderar ni så får ni inte glömma henne.

Spelstopp på V86 är 20.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Månprinsen A.M

DD-2: 5 Araw Hoss

Spelstopp för DD är 21.40


Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
  • Sportchef: Pontus Carlgren
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB