Startsida / Inlägg

V75-Tips Gävle

av MLipovac

Gävles V75 omgång veckan innan Elitloppet är en klassiker. Speciellt med tanken på att vinnaren i H.K.H Prins Daniels Lopp får en inbjudan till Elitloppet. I övrigt ser omgången favoritbetonad ut. Jag tror att det kommer gå undan i loppen idag, bra väder och en väldigt snabb bana kommer gynna dem som är med i främre träffen. Jag har därför valt att spika två spetsvinnare. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

3 Global Unprotected (V75-3) är ett stort löfte som gjort allt rätt hittills. Han vann på lätta ben senast på Solvalla och jag tror han bara är bättre till denna starten. Från ett perfekt utgångsläge tar han hand om ledningen och sedan tror jag ingen kan plocka ner honom. Ska bli kul att följa denna hästen.

4 Angle Of Attack (V75-5) är hästen att slå i en ganska medioker Silverdivision. Han var bra senast trots ett upplägg han inte gillar med tillägg. Idag har han dem rätta förutsättningarna med ett bra spår, han är snabb ut och brukar sällan torska från ledningen. Banan kommer vara riktigt snabb idag tror jag och det kommer vara svårt att tå något till slut. Robert Berghs hästar går riktigt bra för dagen och Christoffer Eriksson löser denna uppgift.

Dragen

2 Järvsö Jomar (V75-4) var förbättrad senast på lättare balans. Får kallblodskungen Torbjörn Jansson i sulkyn första gången och det är värt att passa.

4 Nobel Amok 8 Love Matters (V75-6) är två bortglömda hästar. Den förstnämnde har aldrig varit ute i Gulddivisionen men jag tror Bergh har en räv bakom örat. Han håller denna hästen väldigt högt och skulle han få ett smyglopp och lucka i tid, då kan han skrälla. Den sistnämnda vann Fyraåringseliten förra året och är en kanon som Daniel Redén har. Han har årsdebuten avklarad och är säkert bättre till idag. Utgångsläget är tråkigt men Örjan kommer hitta ner och skulle det vara bra tempo på loppet då är han tuff till slut.

3 Track Angle (V75-7) blev för het senast över lång distans och den insatsen är det bara att glömma. Idag ser förutsättningarna mycket intressantare ut, kort distans gillar han och jänkarvagnen åker på. Skulle favoriten göra bort sig eller ha en sämre dag, då tror jag Track Angle blir farlig.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,5,6,8,9

DD-2: 7 Disco Volante

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Twister Bi

DD-2: 7 Disco Volante

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB