Startsida / Inlägg

DD-Tips Dannero

av MLipovac

Tjena!

Tyvärr torskade Zidane Grif igår efter väldigt knepig körning av Gocciadoro, hade han kört lite bättre hade hästen vunnit utan problem. Nya tag ikväll när Dannero står för tävlingarna, jag har hittat en riktigt bra spik på DD som jag går på. I andra DD loppet plockar jag med några och hoppas på skräll. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett öppet Klass 1 försök där jag har hittat en rolig vinnare. Det är 8 Coburg Hanover som jag tror har bra chans trots sitt tråkiga utgångsläge. Han mosade allt motstånd i årsdebuten och såg riktigt fin ut. Jag tog ett snack med Oscar imorse och han lät väldigt nöjd med hästen. Han brukar normalt vara tråkig och klen i årsdebuterna men grym i loppet efter, han vill hellre ha ett framspår än bakspår. Det beror på att han är så startsnabb och skulle han få ledningen då tror jag dem andra får kämpa. Han kan vinna från andra positioner också och jag spikar i ett öppet lopp. Det blir helstängt, barfota och biké ikväll vilket är riktig racerbalans.

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen får vi se ett öppet kallblodslopp, tipset går till 13 Tante Ragnhild som jag tycker är bortglömd just nu. Hon har gjort ett lopp för Jan-Olov Persson och jag gillade det jag såg. Loppet i kroppen gör henne gott och jag tror hon är påväg uppåt i form. Får hon draghjälp under slutvarvet då blir hon farlig. 8 Granetta vann på ett bra sätt senast, hon har fina fartresurser men är långt ifrån stabil i loppen. Dock trivs hon väldigt bra med Anna-Karin Jonsson och skulle det stämma då kan hon vinna. 7 Grandina satt fast med krafter kvar i årsdebuten och känns spännande ikväll. Hon kan överraska till låg procent. 12 Järvsö Blomster är kanske bäst men har inte startat på länge, tror hon behöver loppet i kroppen men skulle det stämma är hon bra nog att vinna. Dock tycker jag hon just nu är lite överspelad till 36%. 4 Lisa Mollyn har inte heller startat på ett tag men står bra till i loppet. Flyter det på då kan hon vinna direkt. Sista strecket går till 1 Karlängs Lill som har bästa utgångsläget och är perfekt matchad för denna uppgift. Får hon sin smygresa då blir hon farlig.


DD-förslag: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 8 Coburg Hanover

DD-2: 1,4,7,8,12,13

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 8 Coburg Hanover

DD-2: 13 Tante Ragnhild

Spelstopp på DD är 20.56


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB