Startsida / Inlägg

V86-Tips Östersund

av MLipovac

Tjena!

Östersund håller i kvällens V86 omgång och vi får se många fina lopp. Derbystoet och Svenskt Kallblodsderby ska avgöras och Jan-Olov Persson har huvudrollen i båda loppen. Jag tror att han har bra chans att plocka hem båda men singelstreckar bara i ett av loppen. I övrigt får vi se två kallblodslopp till och även några öppna varmblodslopp där man inte får spara på strecken. Jag singelstreck två favoriter då jag tror båda har toppchans, sedan varnar jag för några rolig drag som jag tycker ni inte får glömma. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

7 Tesio (V86-1) tror jag har en bra uppgift på förhand. Han är uppfräschad och på gång igen efter Harpers Hanover. Distansen älskar han och när han står perfekt inne i loppet och möter ett passande motstånd då måste han inte vara i 100% form för att vinna. Jag hamrar in omgångens bästa spik i inledningen!

3 Tekno Eld (V86-7) är en talang utöver det vanliga och visade i uttagningsloppet att han kan öppna bra och avsluta väldigt vasst. Jag tror Ulf kommer köra på säkerhet i inledningen och sedan är han såpass tuff att han tål att göra jobbet utvändigt om ledaren och vinna. Han blir väldigt stor favorit men jag singelstreckar ändå då jag tror han bara är bäst.

Dragen

6 Urchin (V86-4) var ute i ett 1140 meters lopp senast och galopperade. Han blev påkörd och jag tror att det var segern som rök där. Han börjar hitta formen och jag vill varna för honom ikväll, spår lite långt ut men skulle det klaffa då kan han skrälla.

8 Odin Tabac (V86-5) vann senast på ett bra sätt. Han har ett tråkigt läge men har visat att han kan flytta på sig från start och taktiken är given, laddning och sedan köra i ledningen och försöka hålla undan för storfavoriten 6 Månprinsen A.M. Skulle det krångla för favoriten då kan han hålla undan och när det skiljer såpass mycket i procent då dubblar jag med den evigt unga Odin Tabac.

8 Luxury Brodde (V86-6) kommer med två raka galopper på V75. Senast galopperade han med krafter kvar, skulle han hålla sig i skinnet och komma iväg bra från sitt tråkiga läge. Då tror jag han dyker upp där framme, det är en bra häst som bara är streckad på 9% i skrivande stund.

Spelstopp på V86 är 19.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB