Startsida / Inlägg

V75-Tips Gävle

av MLipovac

Tjena!

Superjackpot på Gävle idag och man har fått ihop en riktigt intressant omgång som kryddas med E3 finaler. Jag tror att Jorma Kontio sitter på leken i många av loppen och är nyckelkusk för mig idag. Han kör båda mina singelstreck och tanken är att dem ska leda respektive lopp från start till mål. Gävle är en ”spetsbana” som har ett kort upplopp och det är svårt att hämta något bakifrån om det inte blir hård körning. Har även hittat några roliga drag som ni inte får missa. Mot miljonerna!


Singelstrecken

1 Hugo Gustivar Boko (V75-4) såg jag redan när startlistorna kom ut och sa att jag skulle singelstrecka. Min känsla har stärkts under veckan då motbuden inte låter så värst optimistiska. Det var skrik om favoriten senast när han skulle gå med racerbalans, han felade strax efter bilen släppt och tappade mark, återkom på ett bra sätt som fyra och det skrek nästagångare över honom. Han har fått ett perfekt utgångsläge, vettig chans att han sitter i ledningen omgående och sedan blir han svår att slå. Skulle han inte få ledningen direkt så tror jag Jorma kan gå ut och få ta över ledningen i ett andra skede. Han är omgångens största favorit men i en jackpotomgång så behöver man någon att luta sig emot.

1 Ural (V75-5) tror jag kommer klättra en bit i klasserna. Han har vunnit över lång distans på V75 redan från ett sämre utgångsläge än detta. Han var tillbaka efter paus senast och jag blev imponerad, han stack undan på ett bra sätt och vann överlägset. Loppet i kroppen gör honom gott och jag tror han flyttats fram rejält till dagens start. Han är snabb ut och det gäller att hålla ut värsta konkurrenten 5 Exclamation Mark från början, det tror jag Kontio fixar och sedan tror jag ingen slår honom. I ett lopp där många plockar tre-fyra hästar tar jag ställning och spikar!

Dragen

9 Mellby Demon (V75-1) vet ni som följer mig att jag jagade hela hösten förra året. Han lyckades inte vinna och har haft svårt att sätta nosen först. Nu har han fått ett lopp i kroppen och en bra startrygg att gå i, skulle han få sitt rygglopp då har han en vass speed till slut och till 2% är han jätteintressant.

5 Indiana Boko (V75-6) förlorade för första gången i uttagningen senast. Hon stannade upp i sista kurvan men det tror jag berodde på ren orutin. Det intressanta idag är att hon ska gå barfota runt om och med helstängt huvudlag. Det tror jag förbättrar henne med tjugo-trettio meter vilket är mycket. Hon är snabb ut och skulle Kontio få ledningen då tror jag dem andra får jobba för att slå henne. En chansspik för den som gör ett litet och vågat system.

11 Antonio Tabac (V75-7) satt fast med alla krafter kvar senast. Han är i superform och Oskar låter supernöjd med hästen. Det kan bli ruskig körning från start och jag tror man kommer hålla uppe ett hårt tempo hela loppet, det gynnar mitt drag och jag blir inte förvånad om han kommer längst ut på upploppet. 4% är ett skämt!

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Indiana Boko

DD-2: 1 Angle Of Attack

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB