Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Ikväll är V86-Xpress tillbaka och det är Åby och Solvalla som delar på värdskapet. Den kombon är min favorit då jag gillar Åby med sin open stretch. Det finns några klara favoriter so har bra chans men jag väljer att gå emot några av dem. Har dock hittat ett singelstreck som ska ha bra chans att leda sitt lopp hela vägen. Har även hittat två tänkbara singelstreck som jag inväntar sista infon på innan jag tar ställning. Glöm inte bort dragen, dem har blivit borttappade och jag lyfter ett varningsfinger. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

5 Tropicana Ås (V86-3) blir omgångens största favorit men det förstår jag. Hon går ner lite i klass och är favorit till ledarpositionen. Jepson upp är intressant och jag tror han kommer få styra och ställa hela vägen och sedan bli hon svårslagen. Det är debut över lång distans men det oroar jag mig inte för, hon har visat att hon är svårslagen från ledningen och jag hamrar in spiken här!

Tänkbara singelstreck

9 Grammofon (V86-2) är ute mot ett passande motstånd på en passande distans. Tycker loppet inte håller någon vidare klass och detta borde vara en bra chans.  Han har varit ute mot tuffare motstånd och gjort det bra. Senast var han sämre med det var ett Legendlopp och Stefan Hultman fick inte riktigt runt honom. Ikväll hoppar Lennartsson upp och jag tror han löser uppgiften. Det finns några motbud men dem känns inte så heta, jag avvaktar innan jag tar ställning men det känns som en god chans på förhand.

10 Zaccaria Bar (V86-7) ska bli rolig att se med Björn Goop ikväll. Det är en italienare som visade senast när han var på Åby att han blir att räkna med. Han blev lite för pigg bakom bilen och galopperade men reparerade galoppen på ett bra sätt. Jag tror bakspåret blir bra då han kan ta det lugnt från start och sedan är chansen god att han rundar allt om han sköter sig. Ett öppet lopp bakom och jag vill höra sista infon på motbuden innan jag tar ställning.

Dragen

1 Uncertian Age (V86-1) har gjort det bra på slutet och spurtat bra men inte räckt till. Hon var ute på Charlottenlund i lördags och satt fast då med krafter kvar. Jag tror hon kommer få ett perfekt lopp på innerspåret och bli farlig på stretchen.

11 Ajabaja (V86-5) har jag alltid gillat, hon har problem med aktionen men när hon funkar har hon en ruggig speed till slut. Hon och Goop trivs bra med varandra och som jag ser det kan det bli bra fart från början. Det gynnar henne och jag blir inte förvånad om hon slår av alla till slut.

2 Nacrous (V86-8) kommer tillbaka efter ett litet uppehåll men det låter bra från stallet. Hon har hög kapacitet när hon funkar och från ett bra utgångsläge med ny kusk kan hon vara svårfångad. Hon öppnar bra och kan hon hålla ut motbudet utanför då tror jag hon håller väldigt länge. 8% smakar mumma.

Spelstopp på V86 är 20.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 10 Zaccaria Bar

DD-2: 2 Nacrous

Spelstopp för DD är 21.40


Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB