Startsida / Inlägg

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Jägersro och Solvalla delar på kvällens V86 omgång och jag tycker det ser intressant ut på förhand. Det finns två starka favoriter som jag tror vinner, den ena från ledningen på spetsbanan Jägersro och den andra oavsett lopp på Solvalla. Några lopp ser riktigt svårlösta ut och jag har hittat tre drag jag vill hålla fram, ett av dem spikar jag på dagens dubbel till låg procent. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

11 Mattie (V86-8) har gjort två starter för Timo Nurmos. I första starten satt hon fast bakom en mur av hästar och det skrek ”nästa gång” om henne. Senast fick man betalt på henne när hon mosade ett liknande motstånd och såg riktigt fin ut. Man tror mycket på henne från stallet och jag tror också hon bara vinner detta, Kontio får köra fram utvändigt om ledaren och sedan dirigerar han hem detta lopp. Bakspår och kort distans brukar inte vara min likör på spikar men jag tror hon är huvudet högre än sina konkurrenter. Spik!

3 Norton Commander (V86-5) tror jag inte förlorar detta lopp om han inte är sjuk eller galopperar. Han vann enkelt senast på ett bra sätt med krafter kvar. Detta är en klassklättrare som har bra chans att forceras till ledningen och sedan får dem inte tag på honom. Han gör debut över kort distans ikväll men jag tror inte det ska vara någon nackdel, han har ett bra spår och kommer vara med där fram. Vill dock se honom värma först, han kan vara hetsig och man får höra vad Lugauer säger så det inte är för många minus. Han är trots allt omgången största favorit så man får vara på sin vakt.

Dragen

2 Eicas (V86-2) var med i ett tufft lopp senast och galopperade utan att vara helt tom. Tarzan låter nöjd med sin häst och jag tycker man ska passa honom, från ett bra spår kommer han få en bra resa och kan överraska till låg procent.

10 Urchin (V86-6) var ute i ett försök och finallopp senast och såg läcker ut när han vann finalen. Han har haft gått bra en längre tid och är bäst när han får ligga på rulle. Kan få ett perfekt lopp från detta läge och när Jimmy kastar loss kan han fälla allt till slut.

8 Batman Godiva (V86-7) är en häst som Lövgren håller högt, han var tillbaka efter paus näst senast och visade då att han blir och räkna med framöver. Han vann enkelt och man trodde mycket på honom senast men då galopperade han olyckligt. Han har blivit nedstruken två spår vilket underlättar och till 5% är han ett måste på kupongen. Kommer ha bra till från start kan han få överta ledningen och då blir han inte orlig och tas med. Kan vara en chansspik för den vågade. Jag går på honom på DD.

Spelstopp på V86 är 20.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 8 Batman Godiva

DD-2: 11 Mattie

Spelstopp på DD är 21.40


Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB